Det här med sömn

Folk frågar ofta hur Amra sover. Det är en rätt vanlig fråga man får som bebisförälder tror jag. Eller egentligen frågas det väl om vi som föräldrar får sova. Och svaret på den frågan är ja, vi får sova riktigt bra, nästan som vanligt. Det har vi fått göra hela tiden. 

Amra har varierat mellan att vakna två gånger per natt i början, till att vakna en gång efter ett tag. I slutet på december och typ hela januari sov hon hela nätterna, från ca 22 till 9, 10 ibland 11. Några gånger somnade hon redan kl 20, vaknade före 24 för att äta och sov sen hela natten. Dagtid har hon också sovit bra, i början sov hon nästan varje dag mellan 12 och 16, sen blev det mer oregelbundet och inte lika säkert att hon somnade i vagnen när vi gick på promenad, men hon sov några timmar varje dag iaf. Numer har hon inga rutiner alls på dagsovandet, vissa dagar sover hon några timmar, vissa dagar inte alls.

Sen vet jag inte vad som har hänt i februari, för nu har hon vägrat somna för natten innna vi lägger oss. Har vi lagt ner henne sovande efter matning i hennes säng vaknar hon och blir ledsen. Men så fort vi själva har gjort kväller och släckt ner har hon somnat fint. Hon har också vaknat oftare under nätterna den här perioden, vaknat tidigare på mornarna och sovit mycket mindre på dagarna. Men så kom natten till i dag och dagen idag. Hon somnade när vi släckte vid 2215 igår kväll, och sov till kvart i 9 imorse. Hon fick mat av mig, sen en grötfrukost och efter ett tag till ammade hon lite mer. Sen blev hon jättetrött, men ville inte somna i sin säng. Så vid halv 11 tog vi en prom och hon somnade nästan på en gång i vagnen. Sen har hon sovit... Hon vaknade en kortis när vi var på stan, kanske en halvtimme, sen somnade hon igen och hon sover fortfarande! Nu är klockan 17! Jag har varit och kollat henne flera gånger och hon lever iaf, men sover bara vidare. 

Nu vaknade hon, pappa D var visst ut och skulle kolla till henne =) 

Ja, det återstår att se hur natten inatt blir, sova eller sova lite mindre?

Kram på er!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0