Jag kommer nog hem ändå

Ja, trots att fyra månader kändes så långt i april är de nästan slut nu... Har gått hemskt fort! Som det väl alltid gör när man är mitt i något. Beställde flygbiljetten igår, det blir SAS som får äran att flyga hem mig till mitt hemland. Inkommer klockan 1130 eller 1230 på fredagen den 27/7-07, ska bli ypperligt trevligt!

=)

Nu ska jag äta lite choklad!
Tschüss!



 


Twapter chelve

Go and shake a tower!
You have hissed all my mystery lectures, you have tasted the whole worm! Please expland that. Åh, you are as headstrong as an allegory on the banks of the Nile..

Here comes the queer old dean, fool the pill!

It turned to tend out, that the Grand Canyon, easy enoughly, went to my sister. Extingusih your seatbelts! You are pig and vat, and you have too many irons in the smoke, they are turking talkish.

An impointant point is that work is the curse of the drinking classes

-Spoonerisms
A slip of the tongue involving the transposition of two or more sounds in an utterance, usually with humorous results, as roaring pain for pouring rain. The word spoonerism comes from Dr. William A. Spooner (1844-1930), a warden of New College at Oxford University, who is said to have made many such transpositions.


Hahaha, ibland är det skoj även på tisdagar!

Fler exempel finns på http://www.matthewgoldman.com/spoon/stories.html, allt behöver inte vara sant, att det är underhållande räcker för mig =)

Let us glase our asses and toast the queer dean!

Ps  Anna, gissa vad någon spelar nu, högsta volym med All I want is loving you baby, all I want is loving you... och andra äkta nittiotalsdiscolåtar! Känns lite som att jag åker bil längs med mörka vägar, tsss ;) Ds 

Dagens tankar

När det regnar i Freiburg, då regnar det
När det är soligt och varmt i Freiburg, då är det soligt och varmt
När man har tråkigt i Freiburg, då har man det tråkigt...

Har pluggat idag, inte så kul. Men som Anna skrev, vill man inte behöver man inte.. Kanske inte stämmer jämt, men jag tog det till mig, även om jag inte läste det förrän nyss, finns alltid nåt som är roligare att göra än att omotiverat trycka i sig en massa kunskap =) Har kollat runt lite på Internet, och köpt biljetter till Wir sind Helden, som är i helgen, med Moneybrother! Jeej! Pratade med Anna och lite med Jhonny imorse, det var skoj =) Och sen med Dallas på telefon och grattade Carina på födelsedagen, blev lite uppdaterad, alltid bra! Kollat på kortfilemr på svt.se, trevligt tidsfördriv, fick några klokheter att tänka på:

Kexchoklad och Marabou, visst är det gott, men jag måste säga att när man tycker om sin tavla, då är det ännu godare
- Jan Nettelbladt

Man ska vara den man är, på nåt vis
- Jan Nettelbladt
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=839195

Med dessa underbara tankar ska jag stänga ner Internet och knäppa på en film =)

Sov gott och god natt, och var er själva på nåt vis, det är så jag gillar er bäst! ;)


Åhhh...

Plugga psykologi, jaja... Men om man inte har någon lust då? Får man göra något annat då? Skulle hemskt gärna vilja rida ist, kan det ordnas kanske?

Schlutt

Se upp!

Jasså, nu har visst fågelflunsan kommit hit till Tyskland, till Nürnbergområdet, inte alldeles i närheten, men inte helt långt borta heller, dags att kolla varifrån fågelmaten kommer ifrån. Och vi som har ätit kyckling idag... Ojoj... Hur ska vi klara oss?

Lördagen var totallugn, städade lite, pluggade lite, åt lite och på kvällen var vi bjudna på grillparty till Carro och Jana, med strandtema. Jag vet inte riktigt varför men vi åt innan, pannkaka med sylt och grädde, hade väl ingen lust att grilla eller nåt. Nåt tok var det iaf =) Drog på oss en bikini under kläderna så att vi var lite strandiga, och så hade vi våra fina Jägermeisterblomkransar på oss. Jag tror att vi var strandigast =) Det var liksom inte riktigt rätt väder för ett äkta beachparty, det var kallt och regnet hänngde i luften. Men det var trevligt där iaf, stannade en timme och sen drog jag och Dana och Anne in till stan för en varsin öl. Men jag var totaltrött, Dana var rätt trött hon med, så vi for hem med sista S-bahn. Anne stannade inne i stan hon, hon brukar göra så, och komma hem sent sent =) Var så trött så jag började prata svenska flera g¨nger med Dana, utan att märka det först.. Så jag somnade gott när jag hamnade i säng. Men först måste jag kolla in hur min uppdatering av bilddagboken gått. Inte så bra som vanligt.. Vet inte om det beror på sidan eller på mitt Internet, gissar på det sista. Ska gå på torsdag och fråga en tjej som har hand om det om jag kan få mitt kabelinternet snart?

Sov länge idag, till halv tolv =) Inte helt fel! Åt lite frukost och sen for jag och Dana till Seepark och solade och badade, såå skönt! Åkte hem vid fyra, gick via Heitzmann och köte en chokocroissant och två bretzeln, och en cola, namnam =) Förberedde för lite grillning, duschade, grillade och åt. Bjöd in Anne på lite mat också, och hade en hemskt trevlig kväll med god mat, lite öl och vodka och trevligt prat. Pratade om värsta fyllan (Hmm, Halloween, för min del, eller?? =)) och liknande, hemskt underhållande =)

Nu ska jag sova, ställa klockan på åtta imorgon igen, hoppas jag orkar upp! Ska försöka hålla det här springtempot nu, känns så skönt när jag kommer hem igen =) OCh så pluggar jag så bra efteråt, så det är ju bara plus ju! Måste träffa Björn utan B den här veckan också så att vi får PowerPointen och det andra som ska göras klart någon gång, så att man kan koncentrera sig på att lära sig skiten... =) Och lite engelska måste jag lära mig också, ska hålla referat på tisdag, bara för tre minuter, men dock! Hehe.

Nepp, god natt alla, sov så himla gott!

Midsommar i Tyskland...

...är inte direkt som midsommar i Sverige, men dock en helt okej myskväll =) Började dagen med att klockan ringde vid åtta, och vädret var fint så jag stack ut och sprang (ja, faktiskt för andra gången den här veckan!!). Kom en liten bit och sen kom regnet. Hade läst igår att det skulle komma lätta regnskurar, så tänkte att det var väl över när jag kom ut ur skogen, men icke... Det regnade så in i Norden! Jag hade en flod som forsade nerför ansiktet och kroppen. Men det var ganska skönt, inte så varmt iaf =) Kom hem och var geomblöt, vred ur tröjan innan jag gick in, och medan jag gjorde det kom blixten och tätt inpå en fem sekunder lång åska... Så lite tur hade jag ändå =)

Under dagen har jag tvättat lite kläder, pluggat lite, städat lite. Och sen var det dags att åka in till Hauptbahnhof och träffa Herr Bauer och några studenter för en exkursion om Solarenergi i Freiburg. Intressant faktiskt, och höll inte på så länge, det är bra! Efter exkursionen köpte jag och Michael en glass till hemvägen, smakade hemskt bra! Sen hoppade jag av S-bahn lite tidigare och lämnade tillbaka klätterutrustningen jag lånat för att göra mitt referat om Österrike. Äntligen, skulle ha gjort det i tisdags, men då hade jag annat att tänka på, se till så att Dallas kom hem och så. Sen kom jag på att man kan ju inte låta en midsommar gå förbi utan att grilla, även om man inte är hemma i Sverige. Så det var bara att åka tillbaka en bit och inhandla lite kött, potatis, grädde, öl och sånt och sen åka hem. Förberedde lite och sen hann jag byta sängkläder och sitta lite vid datorn. Efter ett tag fick jag ett sms av Dana som sa att hon var på väg hem från sitt jobb, så då började jag förbereda grillningen. Fick såna härliga midsommarkänslor, lyssnade på Kent och Sverige, och på andra svenska sommarlåtar. Var på superhumör helt enkelt! Och maten blev lyckad, trots att engångsgrillen jag köpt inte ville hålla värmen mer än några minuter. Vi fick till och med ta bort köttet en gång och spruta på lite tändvätska... Det hjälpte ett tag.. Men men, gött blev det iaf =) Satt på balkongen och åt och drack, och därefter kikade vi på film, en tjeckisk film. Jag har sett en tjeckisk film förr här nere och jag gillar dem, de har underbar ironi. Men den första var bättre, men kan ju bero lite på textningen också, men bra var den iaf =)

Åh, nu fick jag nästan tuppjuck... Kom åt musplattan och råkade radera nästan hela texten... Och hittade inte ångraknappen på en gång heller.. Tur att den fanns, annars hade jag gett upp. Hände nåt liknande förra gången jag hade skrivit, när jag skulle spara och publicera funkade inte Internet, så det blev inget av med den texten.

Ja, iaf, och nu sitter jag här =) Ska ta och lägga mig snart är trött faktiskt, skönt. Tänker på er och hur kul ni har det där hemma, ute i Skärså och vart ni nu alla är, hoppas och antar att ni har det underbart!! =) Saknar er, massor, allihopa!

GLAD MIDSOMMAR!!!

Har ni inte redan sett årets bild från Aftonbladet, så kolla in den här, också härlig ironi på nå vis =)
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1101752,00.html

Solen kommer och Daniel går

Ja, idag är sista dagen innan han far hemåt. Har varit jättekul att ha honom här!

Gårdagen spenderade vi på Shauinsland, vi tog linbanan upp och gick ner. Hade för mig att det var urjobbigt att gå, men det var inte jobbigt alls! Vet inte riktigt vad vi höll på med förra gången =) Jag vet att vi gick fel och genom det fick vi gå en massa extra och vi hade träningsvärk, kanske var det det som gjorde saken, jag vet inte jag =) Igår var det iaf inge jobbigt. Och vädret var perfekt! Molnigt med lite oslfläckar och inte för varmt. Vi gick runt och kikade lite, åt lite lunch, och lite efterrätt. Jag tog en Apfelstrudel och Dallas en jordgubbsmilkshake. Efter det gick vi neråt, hittade några mysiga ställen att stanna på och beundra utsikten eller bara mysa =) När vi kom tillbaka till stan köpte vi lite Döner till middag innan vi for hem, inte helt fel =) Så helt otroligt gott! Kom hem framåt kvällningen, vilade lite, sen satt vi på balkongen och drack vin och pratade lite skit, bra dag!

Idag har vi köpt tågbiljetter och kryssat runt på stan, fönstershoppat lite, måste ju hålla i pengarna lite nu efter Heidelberg, då gick det en hel del.. 30-årspresenter är inte att leka med de =) Vi käkade lite Heitzmanbröd och på ett café vilade vi lite i skuggan med varsin dryck. Ja, nu har solen och hettan kommit tillbaka, den försöker väl övertala killen att stanna kvar ett tag =) Men han har ju uppdrag att utföra till midsommar ;)

Nu håller han på att packar, kanske ska hålla koll så att han tar med sig allt, jag har tillräckligt att bubba på sen när jag ska hemåt. Tror att jag måste ta och flyga med SAS och inte med Ryan Air. Sparar i så fall in pengar på tågbiljett, bensinpengar i Sverige när man bara behöver åka till och från Arlanda och inte Skavsta och på extraavgifter för tung packning. Tror att jag kommer tjäna på det. När jag flög ner fick jag betala ca 300 kr extra för packningen, och jag har ju mer med mig hem.. Men jag ska kika lite mer innan jag bestämmer mig, har ju lite tid på mig.

Jag håller på att byta skinn på fingertopparna tror jag.. Alldeles flagig, känns jättekonstigt! Tycker inte att man ska behöva flaga bort huden så där, de används ju liksom hela tiden, så den borde väl nötas bort ändå? Ska prova peela så kanske det försvinner? Hoppas det! =)

Nej, nog med nyheter från Freiburg, nu ska jag kontrollera så att Carlsson får allt med sig hem!

Ciao!

Bakisdag

Ja, festen blev lyckad igår, fast inte så bra som jag hade tänkt att den skulle bli. Jag tror att de flesta Erasmusstudenter var där, men jag pratade inte med så många. Men det dracks, pratades och dansades, jag trivdes =) Vägen hem är lite dimmig, och den var hemskt låång.. Men hem kom vi, och jag gjorde två mackor, men åt tydligen bara en halv. Resterna låg på skrivbordet när vi vaknade i morse... Såg jättegott ut... Eller inte..

Vaknade vid elva, kollade på en film, Snakes on a plane. Hmm... ja, vad ska man säga, äckliga små kryp, och jag antar att de hade grymt kul när de gjorde filmen, bra underhållning, så dålig att den är bra =)

Klev  upp vid halv tre, var liksom lite dags då, tyckte vi. Gjorde oss iordnig och gick upp i bergen. Såå vackert, tyvärr glömde vi kameran, men liknande bilder har ni ju förr sett i bilddagboken =) Var ute i ca två och en halv timme, det kändes i benen. När vi kom hem fixade vi iordning lite tacos och smaskade i oss,  mmmm. Sen var det sovtajm igen.. Sov ett tag, klev upp och duschade, städade badrummet (varje vecka har vi ett varsitt rum som vi ska städa, och den här veckan har jag badrummet, nästa köket, phu...) Spenderade också lite tid på Youtube och på sr.se och kollade på sketcher och lyssnade på ekots grodor, härlig underhållning! =)

Nu är det nog dags för en film till, och sen slumra lite, om det går efter att ha varit i sängläge typ hela dagen.. Okej, att gå i bergen tar på krafterna, halva vägen bara uppåt och andra halvan bara neråt, men dem har jag nog sovit ikapp nu. Kanske ligger och spinner hela natten =)

Ska försöka ta mig lite tid och lägga ut bilder på bilddagboken också, men det blir nog senare i veckan. Imorgon ska vi till Shauinsland och vandra. Tisdagen vet jag inte hur vi ska spendera, men inte i skolan iaf, jag har fått dispans av Anna att slippa gå i då ;) Sista dagen innan Dallas flyger hemover.. =( 

Nope, nu drar jag! 
Auf Wiedersehen!    

Underbart

Vilken vecka, eller vilka veckor kanske jag ska säga. Daniel har varit här i lite drygt en och en halv vecka nu, några dagar till, sen lämnar han mig för sköna Sverige och midsommar.

Under den här tiden har vi taigt massvis med foton på sevärdheter, åkt Europas största bergochdalbana, gått i ett slott, shoppat, bott på hotell, umgåtts, ätit och massvis med annat, lööv it ;)

Ikväll är det party. Det blir säkerligen kul det med, sitter och laddar lite nu. Sitter i köket och lyssnar på www.last.fm, där kan man hitta nästintill vad som helst, prova och lyssna =) Skriv in en favvis och se vilka som kopplas samman med denna!

Imorgon blir det nog bara lugnt, eftersom vi planerar en ordentlig fylla ikväll.. Hehe. De två sista dagarna vet jag inte vad vi hittar på, kanske ska vi bestiga Shauinsland, kanske inte, kanske ska vi bara slappa och sitta i solen och jäsa, vet inte än, men det lär väl visa sig.

Hab jetzt ein wunderbar Samstag, Leute!! Mit Liebe!

Okej då! =)

Okej, här, bara för din skull älskade Anna kommer ett snabbt litet inlägg!

Måndagen avslutades med mat och dryck på balkongen i glatt sällskap med Dana, Maria från Grekland, Atsuki, Dallas och mig.

Tisdagen skippade jag faktiskt första föreläsningen och sov lite längre. Är ändå bara en föreläsning som jag inte kommer få nåt för, så jag har börjat fundera på om jag behöver den trots allt? Men den är intressant och professorn är hemskt bra.. Svårt sånt där.. Sen var det skola hela långa dagen. Trodde den skulle kännas kort genom att jag inte gick på första, men den kändes nästan ännu längre än de andra.. Men tyskan gick bra iaf, jag förstod det mesta igen, så det går verkligen upp och ner. Trodde jag skulle kunna tyska bättre vid det här laget.. Jaja, när jag åker hem kanske? =)

Engelskalektionen gick finfint, men föreläsningen efter den var såå seg.. Höll på att somna heela tiden. Så mitt i frågade Katrin (en av de från Haiming, som också tydligen hade den föreläsningen och som känner Franci, som jag har sällskap med på den, sammanträffande!) om vi inte skulle gå och ta en kaffe ist, och ja, det gjorde vi =) Det som var lite jobbigt var bara att vi satt långt fram och typ i mitten av raden, så det syntes en hel del när vi stack, sorry!

Sen var det sista lektionen, och den gick bra, var lite trött bara, men det gick =) Efter den pratade jag med Jörn om vårt referat och det kändes som att vi var bra överens om vad vi ville ha fram och om vad vi hade förstått av texten, så det var ju super! Sen kom jag hem, och möttes av en kram! Inte illa, smått ovanligt =) På kvällen gjorde vi inget speciellt, vi kollade bara på film, men vi lyckades inte kolla på hela, båda småsomnade hela tiden, så det var bara att släcka, så ikväll ska vi göra ett nytt försök med den =)

Onsdagen klev jag upp tidigt för att träffa Jörn igen, och nej, jag frågade dessvärre inte om de hade tappat bort eller inte haft råd att köpa B:et ;) Vi fick ihop våran PowerPoint och sen var det dags för min tyskalektion, som för övrigt var gryymt långsam, tror jag har berättat om dem förr... Men sen efteråt var det roligare. Vi åt lite mat och satt på balkongen och tiden gick väldans fort. På kvällen skulle vi ut och umgås. Tänkte gå till Atlantik, men där visades det fotboll så där var det fullt. Då gick vi till Schlappen ist och där fick ett fint bord. Drack lite öl och pratade lite mer. Sen for vi till StuSie, men där måste man vara student för att komma in, och en av oss var inte det *stor pil mot D* =) De andra var redan inne när vi kom dit så vi, jag, Dallas och en tjej från USA som heter Christine, lämnade dem där och for in till stan igen. Träffade Erik i Stadtgarten. Drack en öl där, sen gick vi, jag och Daniel, genom stan och köpte lite mat, och sen tog vi en taxi hem och slumrade sött in. Det var en bra kväll!

Idag har jag och Dallas turistat i Freiburg. Vi har besökt Schlossberg och Münster och gått runt lite och kikat bara. Härlig dag, men det tog på krafterna. När vi kom hem vid fyra tog vi oss en siesta, i typ två timmar för min del.. Ojoj.. Sen var vi lite sällskaplig med Dana, åt lite och så. Och nu har jag pluggat lite. Har gjort en PowerPoint över min Haimingvecka, som jag ska prata om på onsdag. Ska bara lägga in lite bilder och finslipa på pratet så är den klar!

Och nu ska vi kika på filmen, får se om vi lyckas ta oss igenom den, har redan försökt två gånger =) Tredje gången gillt! Imorgon ska vi åka till Emmendingen och turista. Sen är det nog grillning som gäller på kvällen, åh, jag längtar! Måste nog köpa lite chips och sånt till senare också, blev "lite" sugen på det när Anna skulle joina Jompa och chipsen i soffan... =)

Nepp, nu ska jag krypa ner i sänghalmen!

Lots of Love!

Dannemannen

Nu är han här, min älskling!

Hämtade honom vid tåget idag vid två, och sen gick vi genom stan och kikade lite, käkade en Döner och sen tog vi Strassenbahn hem till Littenweiler. Passade på att köpa ett månadskort till honom också, så att han kan åka lite som han vill när han är här nere, 43 Euro, rätt bra pris. Utan kort kommer man upp i den summan ganska snabbt. Så vandrade vi hemåt och installerade honom i mitt lilla rum. Kollade på lite bilder, men sen blev han trött, så nu ligger han och sover och jag spenderar lite tid på Internet =)

En liten återblick till helgen kan vi ju passa på att ta då. Jag kom ju hem från Haiming i fredags kväll. Vi hade planerat att gå ut och ta en öl eller två, Danas pojkvän Marek var ju här, men det slutade med att vi stannade hemma på varsina rum och tog det lugnt, vilket jag tror var ett bra beslut =)

Lördag fm var lugn, sov till elva tror jag, åt lite frukost och så. På eftermiddagen for jag, Dana, Marek, Jana och Sercan till Staufen och kollade på en borg, som vi svenskar hade förstört, hehe =) Och på Haus von Faust . Borgen var helt okej, vackert var det där, och staden ligger i slutet på Schwarzwald, så utsikten var utan berg åt ett håll, ganska ovanligt här nere =) Och i stan var det någon sorts marknad, så fullt med glatt folk som drack champange och öl. Vid sex for vi hemåt igen och vid halv åtta var vi hemma. Gjorde oss klara och vid nio åkte vi in till stan igen och gick på Atlantik för att börja festen =) Stannade där till halv ett och tog sista Strassenbahn till Hindenburgstrasse för att joina festen som pågick för fullt där. Dansade, spelade Fussball (sånt som de har i Vänner, det var inte lätt...) och umgicks med folk. En trevlig kväll helt enkelt =) Sen gick vi hem, och idag fick jag höra att Marek var tydligen helt nykter vid den tiden, vilket inte jag och Dana var... Men men, det fick han stå ut med =)

Söndagen hände inget speciellt. Jag var inne hela dagen utom några timmar när jag satt på balkongen och läste i solen. Pratade lite med Daniel på Skype. På kvällen var Anna ute också, så då kunde jag uppdatera mig lite i hennes liv okcså, alltid trevligt! =) Såå skönt att ni har fått tillbaka eran dator, så att vi kan prata lite mera!

Efter Anna pratade jag lite med Daniel, Håkan och Andreas också. Håkan hade kommit ner till Gävle för att skjutsa ner Dallas till Skavsta på natten. Sedan avslutade jag söndagen med att kolla på en film, Whale Rider. Den var helt okej, men lite seg, men hemskt vackert gjord iaf.

Idag skulle jag träffa Jörn, han jag ska göra ett referat med, men han dök aldrig upp, så då gick jag hem ist. Sen ringde han och sa något som jag inte riktigt uppfattade, han pratar tyst och lite otydligt. Men jag tror att han hade varit hemma och nyss kommit tillbaka till Freiburg eller nåt sånt =) Så nu ska vi träffas på onsdag ist.. Jaja, det får gå fort för då vill jag vara med Daniel =)

Sen åt jag lite mat med Dana och Marek, sa hej då till Marek som åker idag och sen for jag in och hämtade Dallas. 

Nu har D vaknat så nu ska jag bli lite social igen, så ciao!

Mit Lebe!  

Haiming, Österrike

Vicken vecka!

Måndag - Regn och kallt
Intro, klättring inomhus på vägg och nerhissning (vet inte hur man säger på svenska, men man hissas ner från en höjd i ett rep, på tyska: abseiling) Efter middagen på kvällen for vi iväg till en bro och provade på riktig abseiling, 30 m! Det var en hård utgång, med tanke på att jag är höjdrädd.. Men det var bara att bita ihop ;)

Tisdag - Regn och kallt
Jihoo, rafting/forsränning! Vi började dagen med frukost bestående av frallor, te, kaffe, jucie, frukt, mjölk och flingor. Och av detta packade man också iordning en liten matsäck till lunchen. Sen fixades utrustning fram, neoprendräkter, flytvästar och hjälmar. Ombyte och sen for vi iväg i buss till båtarna. Introduktion och genomgång av säkerhetsregler och kommandon, lite övning på torra(?) land, det regnade och det var kallt, men i dräkten var jag ändå varm, så den var super! Så var det dags att komma i vattnet! Det var superkul! Strömmarna var helt underbara =) Men några olyckor inträffade... När det var lugnt lekte vi lekar, vi sprang runt på båtkanten, några hoppade i vattnet och fick "räddas", och en lek hette Tequila. Då satt man på kanten, med ryggen mot vattnet och sen skulle man luta sig bakåt och fylla hjälmen med vatten och sen upp igen. När vi gjorde det var det en tjej i våran båt som fick en paddel i ansiktet, så hon fick ett hål rakt igenom läppen, och en tand gick av.. Det var ju inte så lyckat, efter det var det  lite dämpad stämning.. Men det gick bra, vi fortsatte färden genom strömmarna och totalt sett var det en härlig upplevelse! Men i en annan båt var det lite värre. Under en kommandoövning bröt en tjej benet...! Hon fastnade på nå vis samtidigt som hon hade en annan person över sig.. Så hon fick åka hem dagen efter. För min del innebar det att jag måste hitta någon annan att åka hem med, för det var i hennes bil jag hade kommit dit, men det löste sig det med.

Under tiden vi var i båtarna var det inte kallt, genom att man fick jobba en del med att paddla och man var aktiv nästan hela tiden, men efteråt när vi skulle byta om igen, och tvätta dräkterna, då var det KALLT!! Stod i bara bikini, i ca tio grader i luften och regn.. Men sen direkt in i en varm dusch. Käkade lite lunch och sen for vi iväg till ett thermalbad, med ca trettio grader varmt vatten! Det var lovely! Där fick vi göra lite livräddning, och sen fanns det tid för att bara bada. Me like! =) Vi åkte därifrån vid sextiden och direkt till middagen.

Efter middagen kunde man cykla en runda med mountainbikes, så det gjorde jag. Det var också kul, men lite väl blött. Man slirade en hel del på rötter och blöta stenar. Men det var en härlig runda med lite asfalt, lite skogsväg och massvis med småstigar i skogen, uppåt, neråt och hit och dit =)

Onsdag - Molnigt, men inte så kallt och det var uppehåll, sol på eftermiddagen
Canyoning!! Jag trodde att det var kanotpaddling, så när vi satt och väntade på att alla skulle samlas frågade jag Isa, en tjej som jag delade rum med, om vi skulle ta samma båt. Vaddå båt? Vi ska inte åka nån båt, det är canyoning, alltså vi ska vandra i en kanjon (stavning?)! Aha, okej, alltså något helt annat, haha! Men det var bättre än kanotpaddling! Det var helt underbart! Vi blev först nerhissade en trettio meter, rakt ner i vattnet. Idag hade vi också neoprendräkter, men tjockare än vid raftingen. Och man kände inte ens vattnet, det lilla som trängde igenom dräkten blev varmt på en gång. Så vandrade vi genom forsande vatten, klättrade lite efter bergsväggar, hoppade några meter ner i vatten, rutschade nerför små vattenfall!! Åh, helt underbart kul!! Och min höjdrädsla var verkligen aktiverad! Det högsta jag har hoppat förr från trampolin till exempel är 3 meter, eller var det 5? Jaja, rädd var jag iaf då, och nu med, men det är en härlig adrenalinframkallande rädsla, som måste övervinnas! =) 

Jag tror all energi från frukosten var borta när vi var färdiga, jag var såå hungrig! Efter lunchen var det mer mountainbiking som gällde. En annan runda idag, en lite enklare, inte så många småstigar, men många backar och härliga skogsvägar, riktiga superridvägar! Vi var borta i två timmar tror jag. Under den tiden var det soligt och torrt, så det var bättre cykelväder än kvällen innan. Sen var det dusch och middag när vi kom tillbaka, och efteråt spelade vi lite beachvolley. Sen stannade jag i rummet och tog det lugnt. De andra var ute lite längre. Men jag var trötter jag, så jag läste lite och sen somnade jag sött.

Torsdag - Molnigt men varmt och uppehåll, på förmiddagen var det soligt
Denna dagen var det klättring som gällde. Vi fick gå en bit först för att komma till första klättringen. Vi klättrade utmed bergsväggen bredvid ett vattenfall, det var så vackert där! Och högt och läskigt! Jag vet inte vad det heter exakt det vi gjorde, men vi gick utmed bergväggen fästade med karbinhakar i en vajer. Ibland fanns det fotsteg att kliva på, när bergväggen var helt slät, men oftast klev man i skrevor och liknande i själva berget. När vi klättrade uppåt fanns det hakar som fungerade som handtag och fotsteg, som en stege. Men mest gick vi jämsmed väggen. Det var den mest psykiskt påfrestande dagen för mig. Jag var rädd en stor del av tiden. Jag höll hårt i vajern där karbinhakarna var fästade, det känns faktiskt fortfarande lite i händerna =) Men det var kul, och skönt att få anstränga sig, så jävla skönt att ha klarat av det! =) Men på slutet var det ett överhäng som man skulle klättra förbi. Där måste man verkligen jobba med armarna och hålla i sig, man hänger liksom under klippan och ska klättra upp på den. Det klarade jag inte av, jag var för rädd, svag och trött, så jag fick ta en annan väg upp, aningens besviken.. Men jag försökte iaf =) Sen fick vi gå hela vägen ner, det var mer fysiskt ansträngande =)

På eftermiddagen klättrade vi upp för en klättervägg. Då fanns det inga ditsatta fotsteg, så man fick bara använda sig av det berget kunde erbjuda som fotsteg, skrevor, sprickor, in- och utbuktningar. Det var kul, lite mer fysiskt ansträngande, genom att man måste leta ställen att sätta händer och fötter på och samtidigt hålla i sig så att man inte tappar greppet. Fast naturligtvis satt vi fast i säkerhetslinor, så vi kunde inte falla ner, om inte den som säkrade linan tänkte på nåt annat förstås =)

Efter klättringen for vi till ett café och köpte glass, smakade helt underbart! En riktig sportaktivitet ;) Sedan åkte vi tillbaka till Haiming och duschade och sen var det mat. Efter maten satt vi bara kvar och drack lite öl och pratade. Ingen sportaktivitet den sista kvällen =) Jo, lite var det. Det finns ett loft med klättervägg, och fritt utrymme där de hade spänt upp en lina för balansgång. Och lite sånt. Och flera personer provade på lite akrobatik och lite andra grejer. Men jag var ganska passiv, provade på balansgången lite, hua, svårt =) Men mest satt jag bara och kollade på de andra och pratade. En av guiderna har en svensk flickvän, så han kunde prata lite svenska! Det var kul, och oväntat! =)

Fredag - Molnigt, lite regnigt
Sista dagen kunde man välja mellan tre aktiviteter, mountainbiking, klättring och canyoning. Mountainbiking hade jag gjort två gånger redan, klättringen skulle vara mycket svårare än dagen innan och canyoning älskade jag, så det var ett enkelt val =) Dagens tur skulle bli lite svårare än den vi gjort på onsdagen. Lite fler och längre rutschar, mer och högre hopp och mer tid i vattnet. Och det var helt underbart! Vid rutscharna pirrar det i magen, nerhissningarna är härliga, så känner jag mig säker, sitter fast i en lina och hissas ner utefter bergväggen, hoppen är lite läskiga och jag måste övervinna mig själv varje gång, och jag fick adrenalinkickar hela tiden! Jeej! Den högsta höjden var på 40 meter, då hissades vi ner bredvid ett vattenfall och landade i vattnet alldeles bredvid (vissa i) vattenfallet. Det högsta hoppet var på 10 meter, och det trodde jag inte att jag skulle klara av att hoppa, men jo, det gjorde jag!! Först när det var min tur tvekade jag och då gick det inte alls, så då väntade jag lite längre. Men nästa gång bestämde jag mig för att inte tveka, bara hoppa, och då gick det bättre. Alltså, det pirrar i magen bara jag tänker på det nu! =) Fatta, 10 meter!! Helt otroligt att jag gjorde det, jag fattar det inte... Efteråt var jag alldeles skakis och hela kroppen var alldeles het och kändes konstig, och jag var (och är) superstolt, haha =)

Sen var det hemfärd på g. Vi åkte först tillbaka till Haiming med utrustningen och för att hämta våra grejer. Sen for vi hemåt. Då fick jag åka med två killar som jag faktiskt inte riktigt vet vad de heter, jag tror att han som hade bilen heter Peter, och med en till kille som heter Markus. Han åkte i samma bil som mig dit också. Men vi kunde bara åka bil till Müllheim och sen fick vi ta tåget hem till Freiburg. I Müllheim träffade vi några fler som också skulle ta tåget därifrån. Jag kom hem vid niotiden på kvällen. Det var en krogkväll inplanerad men vi bestämde oss för att stanna hemma och ta det lugnt ist, och det var nog ett klokt val =)

Ja, det var min äventyrvecka det, jag är såå glad att jag åkte iväg på den här kursen! Hela den här tiden i Tyskland, och ja i Österrike, har jag utsatt mig själv för situationer som jag aldrig förr har gjort. Att resa själv till ett annat land, provat på en massa nya sporter, måste alltid prata på ett annat språk och massa mer. Jag känner mig så äventyrlig, hehe! Jag rekommenderar det verkligen!

RSS 2.0