Vill ha..

Är inne i en sån där period när jag vill ha hemskt mycket saker... När är man inte inne i en sån egentligen? =) Kan bero på att jag inte har så mycket pengar fr tillfället, därför det känns så starkt... Typiskt..

Just nu är jag väldigt sugen på att ha en ny soffa. Den vi har är väldans nedsutten och inte ens snygg längre. Och med tanke på all tid jag tillbringar i denna tingest kan man tycka att jag borde få en ny =) Var på Mio i helgen och såg många fina soffor. Så vi får väl se när det dyker upp en ny soffa i det karlsson/olssonska hemmet.

Jag vill ha ett hus! Har hittat ett alldeles perfekt, förutom priset då.. Men det skulle nog ändå bli billigare att bo där än här, med tanke på att vi nu betalar en avgift plus lånet. Och D är inte alls nå sugen på att ens titta på det.. Jag är helt redo att köpa hus nu, längtar som en tokig! Funderar nästan på att ringa och fråga om datum för visning, så kan jag och Amra åka ut och kolla ;)

Sen skulle det inte sitta helt fel med en större lottovinst heller, eller trissvinst, gärna en sån med klöver runtom =) Vann faktiskt 100 kr i helgen, inte illa, inte illa. Blev fyra nya chanser att vinna. Så håll tummarna!

Andra saker jag vill ha är en liten skal- och grönskakskniv av fint märke, nya kläder, nya dynor till köksstolarna, nytt kök och nytt köksgolv, ny matta till vardagsrummet, kanske en matta under matmöblerna, ett snyggt läppstift är jag också lite sugen på. (Vet inte varför, jag har alltid använt bara läppglans, men är sugen på att prova ett läppstift.) Skulle behöva nya behåar också, med tanke på att jag köpte dem jag har nu innan Amra kom till världen och därmed innan hennes mat fullt anlände, så de är lite små egentligen. Skulle också vilja ha nån kastrull eller anordning som gör det lämpligt att anordna vattenbad vid bakning och matlagning, vet inte ens om det finns, men skulle u isf vara lämpligt =) 

Var till Carema igår och fick ett träningsprogram för att träna upp ryggen, som tar lite stryk under amning och bubbning av bebis. Då märkte jag att jag vill ha nya träningskläder också... 

Shit det tar liksom aldrig slut.. Vill ha och vill ha =) Köp å köp, som Emils pappa sa. 

Nej, nu vaknar det lilla monstret =) Hon har börjat sova nästan hela nätterna nu. Inatt sov hon från midnatt till sju. Vaknade till blöjbyte, mat och lite yoga med mig. Sen somnade vi om båda två. Klockan kvart i tio ringde Håkan (och sa att de tar med sig mat när de kommer ikväll, härligt =)). Då klev jag upp och åt lite frukost, men Slamran låg kvar och sussade hon. Tills nu, nu har vakningsprocessen börjat.

Så hej då då!
 

Mot landet

Japp, nu ska vi åka ut till landet och hänga med Britta och Amalia, kanske blir en liten prom i skogen?

I natt vimlade huvudet av tankar.. Varför? Ja, det kan man undra. Mindre tankar nu iaf. Och därmed bättre humör
 =)

Kram och hej!

Gråt och skrik blev leenden och skratt

Så här såg Amra ut i drygt en vecka:



Nu ser hon mest ut så här:



Gissa vad jag föredrar! =)

Ikväll ska jag på restaurang, ska bli kul.
Nu ska jag göra mig fin.
Hej då!


Lukta på...

Bajs, kiss, kräk, svett, slem, bröstmjölk, och ändå luktar det lilla livet så gott, så gott. 
Liite äckligt är det när man tänker efter..
Tur att jag inte gör det så ofta..

Nä, jag luktar på istället!



Kan det finnas det nåt sötare? =)


Bad hair day

Ja, det är en av alla olika sorters bad day-grejer jag har haft idag.. Jag har varit så ful idag.. Tråkigt, dassigt hår, tråkig, oformlig kropp, fula, tråkiga, alldeles för välanvända kläder, opassanade skor.. flammigt ansikte, ja, you name it och det var dåligt..

Nu är jag iaf nyduschad, så får väl se hur det ser ut sen, när jag vågar närma mig en spegel.

Hade en lista på saker att göra idag. Gjorde alla, men inget gav resultat... Skulle lämna in ett par stövlar för omklackning. Det skulle gå på minst 350kr. Då kan man ju köpa ett par nya... Nästan. Skulle ringa lönekontoret för att höra om ett tillägg man kan få till föräldrapenningen, hon var inte inne... Skulle kolla med frisören om nån sorts naturfärg till håret, hon var inte inne... Skulle byta ett par leggings jag fick igår (av Becca, som visade sig vara den anonyma som kommenterat ett inlägg tidigare, tack såå mycket! =)) till en mindre storlek, men den fanns inte.. Letade nya skor, men hittade inga.. Ja, det var säkert nåt mer med.. Men jag tror att jag har visat påhur min dag har varit..

Provade mata Amra med flaska idag, inte så populärt... Lite åt hon, men med protest. Ska prova imorgon med, måste nog träna lite. Har två syften med det. Nr 1: jag är medbjuden på restaurang med jobbet en kväll. Skulle vara skönt om D kan mata henne då. Nr 2: Kanske kan hjälpa henne att lättare ta napp, vilken jag hellre vill att hon ska ta än att suga på händer eller tumme. Framtiden får la utvisa hur det går.

Imorgon kommer kanske Håkan ner och tar lillfisen på en promenad. Kanske ska försöka ta mig ut till Valbo under tiden och kolla om leggingsen finns i rätt storlek där. Hoppas!

Nu ska jag göra mig lite kvällsfika.
Ciao!

Lugnt idag

Idag har jag gjort mycket men ändå inget.. Jag har packat upp väskan från helgens resa till Söderhamn, jag har plockat iordning lite här hemma, bäddat, ätit lunch, myst med Amra, kollat på Men in trees, fixat lite med bilder på facebook, kollat andras bilder på facebook, och nu är klockan nu. Amra sover på balkongen, så har hon gjort sen kl 12 utan att knappt röra sig.

I helgen var vi hem till Söderhamn och hade det bra. Åkte upp på fredagen till mamma och pappa. Hade en lugn och skön kväll där. Lördagen tillbringades faktiskt på hästryggen! Damn, vad härligt det var!!



Annars var det mest vila, mat, mys, familjeumgänge som gällde, och däckbyte till vinterdäck. På söndagen kom Jenny och Harriet och sa hej till Amra. Kul att träffa dem! Det var liksom inte igår =)

Vad som händer resten av veckan vet jag inte så mycket om.. Ikväll kommer nog Becca på besök, ska försöka få till en filmkväll med Karolina och kanske Henrik. Träffa Britta och Amalia på torsdag. Skulle ha gått till soc imorgon och anmält Dallas som pappa till Amra, men de ringde i morse och ställde in pga svininfluensa, så det får vi göra senare. På fredag ska bilen in på service och lagning och Anna kommer ner för helgen! =)

Ok, det var lite planerat iaf =) Blir nog ännu en finfin vecka!

Tänkte avsluta med att ge en hint om hur mycket Amra vuxit från 11 september till 12 oktober:

 


Dags att börja använda spjälsängen..?


Kändis?

Ikväll kan det vara dags att möta Vince Vaughn igen...


Virrigt

En bra pedagog planerar sin verksamhet, en bättre pedagog följer inte sin planering.

Jäklar vilken bra pedagog jag är i så fall! Jag har massvis med planer, men ingen av dem följs.. De blir kanppt av... =) Tiden går liksom för fort och jag har för mycket att göra, eller nja.. För mycket att göra är väl att ta i kanske.. Sanningen ligger väl närmare att jag ägnar mig åt Amra ist, och det är väl egentligen den största, viktigaste planen av alla? Och det är jättebra, för då måste jag träna på att sortera ut det oviktiga bland det jag vill/ska göra och ägna mig åt det viktiga. Men lätt stressad kan man bli iaf...

Idag har jag fått skriva en lista på saker jag ville göra när jag fick tid (läs: när Amra somnar..=)) Jag kom på mig själv flera gånger med att planera min dag, och varje gång var det olika saker som skulle göras, och jag hade glömt den förra tanken... Så det blev en lista. En sak på listan var till exempel att dricka vatten... Ja, som sagt, jag bör träna på att ta ut det viktigaste... =)

I helgen fick jag uppleva något annat som visade på en rörig hjärna. Jag skar upp en bit sockerkaka, tog en tugga och såg mig omkring i köket. Dags att diska undan lite och torka bänken. Sagt och gjort, började diska. På nåt sätt hamnar jag i tredje rummet och ser all tvätt som hänger på tork. Börjar plocka undan den. Bland tvätten hänger några av Amras sängkläder. Kommer på att ett set sängkläder som vi fått från Ds familj ska skickas tillbaka till dem. Kollar igenom de andra seten med, kommer på att Amras säng bör bäddas om. Fixar det. Går ut i köket igen, ser min oätna sockerkaka (sedan D frågat om jag ska äta upp den..) och den halvt diskade disken... Äter upp sockerkakan, börjar med disken igen. Kommer på mig själv med vad jag har hållt på med, berättar för D som dammsuger i tredje rummet. Vi skrattar åt mig. Så tar jag tag i att plocka undan tvätten som hänger på tork.. När D har dummsugit klart tar han hand om den odiskade disken...

Ja, saker och ting blir kanske gjorda, men inte med den struktur jag tycker att jag brukar ha... =)

Nej, nu ska jag ta itu med den sista(!) saken på min lista, att dona med bilder. Får väl se om det blir någon ordning där... Men jag har ju lyckats avklara de andra sakerna, till exempel prata med Anna och dricka vatten, gjorde det till och med samtidigt! Det ni! ;)


Mycket lugnt

Vill först och främst börja med att gratulera min allra bästa vän till att ha kammat hem jobbet som florist i Alfta! Stoooort GRATTIS, Anna! Du är så jävla värd det här!

I torsdags var jag och Amra ner på stan med denna Anna och kikade runt, lunchade och fikade på Waynes. Var otroligt trevligt! Väl spenderad tid =)

I fredags träffade vi Britta och Amalia, som låg på BB samtidigt som oss. Blev en till lunch på Wanes och sen en kort promenad innan de hade en tid att passa. Var också väldigt trevligt!

Idag är det lördag och det betyder att pappa Daniel är hemma med oss, jeej! =) Amra körde ett ordentligt träningspass imorse. Hon försökte vända från rygg till mage, gick rätt ok, inte hela vägen dock =) Efter det försökte hon sig på att kravla och krypa från mamma till pappa, kämpade till tusen =) Sen har hon sovit mest hela dagen. Var vaken en kortis på eftermiddagen, men somnade i vagnen när vi tog en promenad i regnet och kylan. Så vi får väl se hur natten blir, om det blir nåt sova då =)

Apropå det, att sova eller inte, så var det nog mest en liten dipp i onsdags.. Nu är den över =) Amra kan ligga själv och sova, skönt! =) Och så visade det sig vara ett genialiskt drag av mig att outa min långtråkiga kväll. Becca läste bloggen och hörde av sig. Så fick jag härligt sällskap där på kvällskvisten, bra där! =)

Nu är det snart middag som gäller. Köttfärspaj, mums!

Ha nu en underbar lördagkväll!
Puss!

RSS 2.0