Wieso im Himmel

Jag skrev efter förra tisdagen att jag var så lycklig för jag hade förstått allt så bra och min tyska hade blivit så mycket bättre, blahablaha.. Det visade sig igår (tisdag) att det var visst bara en topp, och igår var jag tillbaka i dalen igen.. Det gick bra på förmiddagen, men eftermiddagen, hjälp! När de andra pratade hörde jag mest bara ett surr.. Jag var så trött och less och varm när jag kom hem att jag bara kände för att låsa in mig på rummet. Men dessutom var jag hungrig, så jag måste göra nåt att äta av det vi hade hemma, typ inget. Slutade med att jag värmde lite soppa och ris med grönsaker. Försökte göra det lite matigare med hjälp av pasta i soppan, men det blev totalt misslyckat.

Men lite glad var jag, för jag hade haft ett lyckat möte med läraren som har sommarsportkursen nästa vecka, och jag bestämde mig definitivt för att följa med. Så det ska bli så kul!

Hela dagen i tisdags försökte folk få tag på mig. För det första måste vi ta oss till Österrike själva, för kursen, och jag lämnade mitt nummer och min mail till läraren så att han kunde säga till de andra att de skulle höra av sig till mig om de hade platser kvar i sina bilar.  Så min telefon ringde nog fyra gånger, och sms gick hit och dit i flera omgångar. Men på någe vis löste det sig iaf. Jag kommer dit =) Och dessutom var tjejen som skulle fixa Internet hemma hos oss, och jag borde egentligen varit där och fyllt i nåt papper så det blev några fler sms om det. Men det slutade med att hon lämnade papperet hemma så att jag fick fylla i det och lämna in det senare, så nu kommer det dröja ytterligare två veckor innan jag får nåt kabelinternet.. Vilken jäkla tur att Vitalij är här den här terminen. Det är han som har fixat det Internet jag har nu. Annars hade jag ju varit helt utan!

Hmm... ja sen på tisdagkväll, igår, gick jag, Jana och Dana och tog en öl på en krog här i Littenweiler, sen hem och sova. Och idag vaknade jag klockan nio, av klockan. Upp och duscha, äta frukost och sen iväg och shoppa lite sportkläder, hehe, det var skoj =) Hittade ett par shorts och ett par knälånga byxor. Imorgon ska jag gå igenom och kolla vad jag har för tröjor som jag kan använda. Kanske bör jag köpa några nya såna också?? Man vet aldrig =) 

Resten av dagen har jag handlat lite mat till lunch, lagat iordning lite lunch (soppa igen) och ätiti lite lunch. Sen har jag läst lite psykologi, och sen var det tyskaundervisning, vilken är heltråkig och långsam... Men den gick den med. Vi pratade om bio, vilket är intressant och jag tycker att det kan man väl prata nästan hur mycket som helst om. Men hon är så dålig våran lärare. Hon frågar nåt och väntar ut oss, ist för att dyka ner på nån så att man måste svara, tror att det skulle funka bättre i den här gruppen.. Eller ännu bättre om vi delades in i två grupper och fick ett ämne att prata om och sen i helgrupp igen berätta vad vi sagt.. Som vi gör hemma.. Jaja, efter två timmar var vi på väg hem igen =) Och sen for vi iväg och handlade, så nu har vi lite mer mat att laga till, och det är ju alltid bra!

Ikväll har jag tränat lite! Skönt, men jobbigt! Känns att jag inte har gjort nåt på ett tag =) Sen kom Jana förbi, och så satt vi på balkongen och pratade skit och umgicks. Och nu är klockan nu och jag ska lägga mig och sova, eller läsa lite först. Imorgon är det skola igen, Landeskunde (också lite långsamt) och sport. Sen på fredag ska nog jag och Dana åka till Basel och shoppa lite! Det ser jag fram emot! Och i helgen vet jag inte vad som händer. Marek kommer inte förrän på tisdag så vi tar det där krogmarathonet nästa helg ist tror jag.

Vår tyskalärare berättade om en film hon sett på bio. Under filmen var det underbar stämning i biosalongen, alla var helt inne i filmen, och efteråt var det knäpptyst, sen började alla applådera. Gissa vilken film det var... 

Jaman, Så som i himmelen! Den framkallar djupa känslor världen över.

Kram och godnatt!

 

Om helgen som var

Ja, sen var det fullt upp hela helgen tror jag. På fredag kväll var vi ut på en Kneipe som heter Atlantik, som var väldigt bra. Var ju fortfarande inte helt frisk, så ingen öl för mig. Drack KaffeBaileys istället, två stycken, och oj vad pigg jag var heela kvällen =) Smakade finfint! Åkte med sista Strassenbahn hem vid halv ett. Vid de flesta hållplatser finns det en skylt som visar hur lång tid det är kvar innan Strassenbahn ska åka, och när vi kom dit var det en minut kvar. Stod och väntade ett tag, och nästa gång vi kollade var det två minuter kvar?? Och jag tror att allt som allt stod vi där i fem minuter.. Vet inte riktigt vad det var med den skylten, men inte ett rätt hade den iaf =)

I lördags var det soligt igen, satt på balkongen på förmiddagen och läste min svenska kriminalroman. Den andra i ordningen här nere, den är bra! Michael Conelly =) Sen kom Dana hem från fitnessen och hon hade Maria från Grekland (hon heter så här, och en annan Maria heter Maria från Polen och jag får heta Mia) med sig, så vi satt kvar på balkongen ett tag. Sen var det dags att åka iväg och handla, vi var bjuden på grillfest till Erik. Lenka, en annan tjej från Tjeckien, mötte upp oss vid Aldi. Vi handlade lite mat och de andra köpte kläder och hårfärg. Sen for vi hemåt igen och förberedde maten. Grillspett med fläskkött, paprika, lök och champinjoner, och majs med kryddsmör, blev hemskt gott!

Grillpartyt var i ett annat Wohnheim (studenthem) högst upp på en terass på åttonde våningen, så man hade härlig utsikt över stan. Det var mestadels amerikaner där,så det blev mycket engelska. Det blir lite snurrigt i huvudet när man ska försöka prata engelska här, har bara tyska i huvudet... =) Men det går bättre efter ett tag, som tur är! I vilket fall så sken solen hela tiden nästan, och det var varmt och härligt. Två grabbar spelade gitarr och sjöng, och det var ett supergrillparty. Jag och Dana hade tänkt åka hem vid åtta och göra oss iordning för nästa fest, Janas födelsedagsfest, men vi blev kvar till nio, halv tio, när några av de andra också åkte tillbaka till Littenweiler. Så vi kom till Jana vid tio nån gång, och där var det också trevligt. Satt på balkongen och pratade och drack ite öl (var nästan totalfrisk i lördags =)) Vi hade planerat att vi skulle gå till JosFritz Cafe, men vi visste inte riktigt var det låg. Efter många om och men, blev det gamla vanliga Tacheles. Innan vi fick komma in måste jag och Dana visa leg, men när Jean-Michel (som är 20, eller var det 21? jaja) och en kille från USA som heter Justin (och är 21) börjar plocka upp sina leg säger vakten, nej inte ni, ni kan gå in.. Haha, äldst får visa leg =) För att komma in på puben måste man gå nerför en trappa, och ovanför den stod en till vakt. Han sa att vi kunde hänga av oss jackorna i garderoben. -Närså, jag kan ta min med mig, sa jag, det går så bra så. -Nej, du ska hänga av dig den. Ojoj, bara att lyda! Man fick visst inte ha jackan på sig om man ville komma in... Och inte mycket till humor hade han heller.. =)

I början var vi sex stycken som gick dit, de andra var utflygna på olika ställen, men jag tror att till slut var allihopa där, det var skoj! Men de flesta var trött så de åkte hem efter ett tag. Men vi var några tappra själar som stannade kvar en timme till. Men det visade sig att vi missade nästa buss, så vi fick snällt vänta på morgonens första Strassenbahn. Klockan var fem och den gick halv sex så vi fick vänta lite. Men nu var det ju gratis, så det gjorde ju inget =) Jag var jättehungrig när vi åkte hemåt, hoppades att Heitzmann (ett bageri med jättegott bröd, mmm) var öppet, men tyvärr inte.. Så när vi kom hem gjorde jag mig några mackor och åt frukost. Sen var det sängen till klockan tolv ca. Skönt! Så, ja söndag förmiddag var lugn ;) Vid tvåtiden for jag, Dana, Lenka och hennes hund, Kery, till Seepark och solade lite. Ville hemskt gärna bada, men det hoppar jag över ett tag till, vill inte bli sjuk igen nu när jag precis blivit bra igen. Men badade fötterna iaf. Lekte med Kery, som är en schäfer, och började sakna Mollan.. Men det var kul att få leka lite med en hund igen =) 

På eftermiddagen, kvällen nån gång for vi hemåt igen och åt lite mat. Lenka följde också med och efter maten gjorde jag slingor på henne. Det tog typ tre timmar och resultatet syntes nästan inte, suck.. Men men, fick ju gosa lite mer med Kery, hehe. Vill också ha hund! Vart jag än vänder mig finns de där.. Jaja, efter färgningen var det kväller. Och det var välförtjänt tycker jag. Hade klockan på halv nio, mina planer var att gå till biblioteket och läsa lite böcker till imorgon (tisdag). Men vaknade vid fem med grym migrän... Dryyygt! Men har tabletter med mig iaf, men det tog ca en smärtsam timme innan jag lyckades somna om. Sov till halv tio ist, men sen upp och fixa frukost och sen bibblan. Hittade en bok att låna och en text som jag fick läsa där. Kom hem igen vid tolv. Sol fortfarande. Så passade på att ligga på gräsmattan och plugga. Men efter lunchen kom molnen, så då gick vi in igen. Sen dess har jag läst lite mer, klippt Danas hår (Ja, hon är ganska modig.. eller är det dum man säger? =) Men det blev bra faktiskt, som tur är!), ätit lite mer och varit lite social. Och på kvällen har jag bara varit inne på rummet och pratat med Dallas, kollat lite på Internet, och nu skrivit denna långa bloggen.

Imorgon ska jag träffa en kille som har en kurs som går nästa vecka, en sommarsportkurs med klättring, kanotpaddling, forsränning och sånt i Österrike. Den kostar lite pengar, men jag ska få lite info och så, så hoppas jag att jag kan åka med! Skulle vara jättekul! Efter det väntar en låång dag i skolan.. Och jag måste läsa lite mer inför den, tjat.. Men egentligen, det är det första riktiga jag gör i skolväg här, så jag ska väl inte klaga. Det är lugnt på den fronten här nere, än iaf =) 

För resten av veckan har jag inga speciella planer. Ska handla lite mat nån dag, och ja, imorgon ska det komma en tjej och göra något med Internet, så nu HOPPAS jag att det löser sig så att jag får riktigt Internet!! Det funkar ju iofs bra det jag har nu, men det är långsamt och ibland stänger det ner sig själv. Och pratar man på Skype eller msn blir det störningar om man kollar på andra sidor samtidigt.. Men jag har ju Internet iaf, och det är bra! På fredag eller lördag kommer Danas pojkvän Marek hit. Ska bli skoj att träffa honom och se vad det är för en filur! Och i helgen ska vi köra ett krogmarathon för att hitta några nya ställen att gå till. Sen får vi se om jag far till Österrike nästa vecka, hoppas! Och när jag kommer hem är det ny helg, med nytt födelsedagskalas, och sen på måndagen kommer Daniel hit! Längtar!

Saker jag gör regelbundet hemma men som jag inte har gjort på snart två månader:
Kört bil
Ridit
Pussats
Kollat på TV
Ätit Marabouchoklad
Ätit pizza med bea
Cyklat
Använt en micro...
Hmm... ja och massa mer som jag inte kommer på just nu =)

Ja, det var min helg det. Nu måste jag avsluta och läsa lite om expertiseerwerb i min lilla tyska bok som är bara fyra centimeter tjock... Tur att jag bara behöver läsa 20 sidor, haha, men det räcker gott och väl!
 
Kram och godnatt mina kära!

Underbara mamma

Ja, jag skulle ju titta på film igår, och läsa lite.. Blev inte av. Satt på Internet hela kvällen och halva natten istället. Pratade först med Anna, som är totalt förkyld och får mig att skratta mig dubbelvikt med sin blogg ;) nKrya på dig darling! När hon gått och lagt sig dök lillebror upp på msn, så då pratade jag massa med honom, via kamera och allt, det var härligt, trots att mitt (eller kanske hans..?) Internet strejkar lite då och då. Men det var kul att bli lite uppdaterad i hans liv med =) Mitt i allt ringde Daniel och ville säga god natt, och då sa även Micke och jag god natt. Men då poppade Elin upp på msn också, så då pratade jag med henne också och jag önskar dig lycka till med skålningen! =). Så igår blev jag massvis uppdaterad på vad folk har för sig hemma i långa landet Falukorv. Och det är ju alltid bra det!

Sen skulle jag sova. Hade suttit i sängen med datorn på en stol framför mig eller i knät, och till slut sa ryggen ifrån.. Men inte blev det sova heller. Jag kom ju på att jag ville veta texterna på några låtar, så det blev istället lite tidsfördriv på letssingit.com. Sen tog jag mitt förnuft till fånga och stängde av datorn och la mig.

Vaknade vid nio, slumrade lite mer, och vaknade igen vid tio, läste lite. Klockan elva skulle vi tvätta med Jana, men det var fullt i tvättstugan då, så vi fick vänta lite. Passade på att göra lite frukost och att sitta ute på balongen, för det var SOL idag!! =) Hann med att slänga in två maskiner och diska undan frukosten, sitta lite till i solen och läsa. Sen gick jag till doktorn och blev typ friskförklarad! NICE =) Jag ska bara äta de där superpillren idag och imorgon och sen ska jag vara bra, ingen pencillin! Och redan är nästan all halsont borta, helt otroligt bra!

Det firade jag med att köpa en chokladcroissant och en nötnånting, vet inte vad det heter på svenska, om det finns nåt ord för det, nåt bröd iaf och en CocaCola. Och när jag kom hem och kollade i brevlådan blev jag ännu gladare. Såg att det låg något stort brunt däri med mammas handstil på... Och det visade sig att det var ett paket med lite Malaco Salt och blandat och Ahlgrens Vägskyltar, och ett brev! Så nu är jag ännu mer uppdaterad på läget därhemma =) Ska ringa och tacka så mycket ikväll.

Delade på bröden med Dana som hjälpte mig att fira lite, sen skulle hon plugga och jag ska driva ut de onda andarna ur mig så nu sitter jag på rummet och fördriver onda andar och lite tid på Internet... Kunde inte låta bli att läsa Annas blogg igen, och skrattade lika mycket. Var får du allt ifrån? Sen fanns det inga fler att läsa, så då får jag skriva en egen ist.

Så, vad händer resten av dagen då? Ingen aning! Skulle ju egentligen ha passat på att åka till ett ställe som heter Keiserstuhl, men nu är det lite sent.. Vi ska göra ett referat på tyskakursen, ett fotoreferat. Och jag ville göra om Keiserstuhl, där görs det vin och det finns massvis med orkidéer där,så det skulle ju kunna bli finfina bilder och något intressant att berätta om. Och man vill ju gärna ha soligt väder när man åker dit, inte regn och blåst, både för mitt eget välbefinnande och för bildernas skull. Jag tror att det ska fortsätta regna ett tag, men om det är lika fint imorrn kanske jag kan åka då. Hoppas! Fast jag tror inte det, tror att regnet kommer tillbaka.. Jaja, det löser sig! =)

Ska göra ett annat referat också, något om Tyskland, vet inte om jag ska ta om skolsystemet, för att kunna använda kursen lite i min utbildning eller om jag ska prata om vidskepelse och jämföra lite mellan Tyskland och Sverige. Eller någon annan som har andra tips och idéer på vad jag kan prata om? =) kanske kan jag leta lite info till det.. men det är ju inte så kul.. Har ingen lust.. Sen har jag ju en psykologikurs där jag också ska göra ett referat, och som jag också bör läsa och leta info till. Hmm... ja, kanske kan kika lite på det då. Jippi.
 
Ja, ska kika runt lite på nätet nu då, så får vi se om jag hittar något.

Anna, krya på dig!
Micke, lycka till med sparandet ;)
Elin, lycka till med bal och skålar!
Dallas, jobba lugnt och ring senare!
Mamma och pappa, tack så mycket för brevet! Vill också åka båt!!

Sova med Skype

Handlade hur mycket mat som helst igår. När jag la in allt i kylen gick min hylla sönder...

Åt pannkaka till middag, mumma! Och sen en massa godis också, också mumma! Sen var det väl sängen hela kvällen, pratade med Daniel och sov lite medan han var hemma och poade. Hade Skype på så det kändes som att vara hemma! 

 Anne kom förbi en sväng, hon och Dana skulle ut på kvällen och parta litegranna, så då gjorde jag dem sällskap en sväng i köket. Drack en äggkopp whiskey för halsen. Hittade den på mataffären, en 70s för 4.99 Euro, inte illa, men antar att det är skitwhiskey, men saksamma för mig, all whiskey smakar lika (illa). Sen gick de ut och jag la mig tillrätta i sängen igen. Pratade lite med Dallas och Geijer som var hemma hos oss en sväng, sen ägnade jag kvällen åt att läsa och bara vara.. aah.

Vaknade vid elva idag av Skype, pratade lite och sen kom jag på att jag hade ju bestämt tandemträff med Antje, en tjej från idrottskursen. Hon ska till Sverige i augusti och läsa en termin så hon vill lära sig lite svenska och jag vill ju gärna bli lite bättre på tyska. Så det var bara att masa sig upp och bli lite anständig.

Så då har man alltså agerat svenskalärare idag med, det var skoj. Skrev ihop en lista med hej, hur är det, jag heter, vad heter du, lite siffror och så. Så får hon öva på det till nästa gång =) Dana lagade middag till oss, köttfärsbiffar och potatis. Jana kom också över och så åt vi alla fyra, smakade finfint! Sen har jag fått lite mer filmer av Dana så jag kommer nog ägna kvällen åt att kika på någon av dem.

Imorgon ska jag också bara vara hemma, förutom en snabbis till doktorn för provsvar. Sen vill jag vara frisk igen. Mår hemskt mycket bättre redan, fick nån homeopatmedicin som verkar fungera jättebra, eller om det är min tro på den som fungerar, det vet jag inte. Men bättre mår jag iaf!

Pratade nyss med Daniel på Skype (igen =)) och försökte vara effektiv och läsa Annas blogg samtidigt. Men det där man säger om att kvinnor kan göra två saker samtidigt, det stämmer inte på mig.. Jag försöker ofta, men jag lyckas egentligen allt för sällan. Så det slutade med att Daniel hellre ville spela tv-spel, och då kunde jag läsa klart i lugn och ro, hehe

För ungefär en vecka sen fick jag ett paket med posten. Min Dallasdarling hade skickat två böcker och en stor påse godis till mig, tackemycke! I påsen fanns massa gottis, bland annat massa saltlakrits som jag älskar. Snäll som jag är bjöd jag ju mina sambosar. Och ingen av dem tycker om lakrits, inte ens lite grann! Dana och Insa visste redan det så de tog nåt fruktigt istället. Risa frågade om man verkligen kunde äta det svarta? Hon provade ett lakritsmynt och hon visste inte alls hur hon skulle bete sig för att slippa ifrån smaken utan att förolämpa mig, jag har en känsla av att hon aldrig har sett lakrits förr.. Atsuki kom förbi lite senare och han fick också smaka, alltså håret på hans armar reste sig när han kände smaken! Likaså Mitchiyo, den tredje japanen, hon gillade det inte heller, men hon klarade sig bäst. Jag tror att de nu har kommit överens om att lakrits är gift. Men de har iaf tagit kort på det och skickat hem till Japan, så att deras familj och vänner ska få  se vad för gräsligt den där svensken äter!

Och apropå det så är det sant som man säger. Japaner knäpper alltid kort, och då menar jag verkligen alltid! Och de älskar allt som är gulligt. Risa har massa saker med Snobben, Hello Kitty och liknande, handdukar, väskor mobilsmycken. Och, en sak till, hon har en grej, typ som en pepparkaksform fast jätteliten, som man kan forma tex morötter till blommor...! Helt otroligt, japanskt blinbling! Jag älskar våra japaner! =)


Hos doktorn

Idag har jag inte gjort så mycket heller.. Innan jag la mig igår kokade jag lite vatten och drack med honung så att jag skulle kunna sova för min dumma hals. Och tack vare det fick jag springa på toaletten flera gånger inatt.. Men mellan det kunde jag sova iaf. Vaknade nån gång, men bara kortisar och sen när jag vaknade på riktigt var klockan typ kvart i elva! Ojoj, upp och skulle äta lite frukost, men köket var invaderat av två japaner som åt lunch, och vet ni hur mycket japaner äter? Jag fick inte plats så jag bestämde mig för att duscha och sen gå till apoteket för att köpa något till halsen. Men när jag var klar med duschen var klockan så mycket att Dana skulle snart komma hem och jag hade tänkt att vi skulle käka lunch tillsamman, så då gjorde jag lite soppa istället och åt under tiden rostat bröd och drack te. Dana kom vid tolv och vi åt lite snabbt. Sen gick hon igen till en annan lektion och jag gick till apoteket.
Men apotekstanten skickade mig vidare till en doktor, hon tyckte att det var det bästa.. Och det kan jag kanske hålla med om.. Har varit sjuk i två veckor lite drygt nu, halsont, snuva, hosta och kanske lite feber. Nu är det mesta av hostan borta och även snuvan, halsontet var borta i lördags, söndags och i måndags.. Men på måndagkväll kom det tillbaka... Och nu känns det som sår i halsen. Jaja, i vilket fall, så följde jag rådet och gick till en doktor. Och där fick jag sitta och vänta för jag hade ju ingen beställd tid och egentligen hade de ingen "drop in" efter klockan ett, och klockan var typ kvart över när jag kom dit. Men de hjälpte mig iaf, tack snälla! Och de till och med ursäktade sig att det tog lång tid innan jag kunde komma in.. Så hon kände lite på halsen, lyste med ficklampa och tog en odling. Sen fick jag några tabletter och på fredag ska jag komma tillbaka för att få svaret på provet. Förhoppningsvis behöver jag ingen pencillin (stavning?)! Idag betalade jag inget, undrar om jag får göra det på fredag? Eller om de skickar räkningen direkt till försäkringskassan? Jaja, det visar sig!
 
Jag hade lektion klockan två så jag var lite sen när jag kom från doktorn, men jag mötte Jana och hon sa att den var inställd, så ibland har man liksom tur =) Vandrade hemåt istället och nu väntar jag på att Dana ska komma hem så ska vi åka och handla lite mat. Och nu är hon hemma.. Se där! Vilken tajming =) 

Ja, men då ska jag avsluta, och ägna mig åt en favoritsysslesättning, skriva handlingslista, jippi!

Eller? 

Jag är fri!

Jajemän, idag har jag haft åtta timmar skola... Hua. Men jag känner mig inte så less som jag har gjort de andra tisdagarna. Det finns två anlednngar till det. För det första slipper jag jobba med hon med korta byxor och taskig attityd! Jihaa!! Och för det andra förstod jag det mesta av allt som sades idag, lucky me! =)

Kanske kräver en lite närmare förklaring? Okej, på tisdagar har jag fyra lektioner, tre på tyska och en på engelska. Två av de tyska lektionerna är bara föreläsning, när man ska sitta och lyssna på prfessorerna som pratar och kolla på deras PowerPoint, och det har gått bra från första stund. Det är lättare att lyssna på samma människa som pratar än att lyssna på olika människor som diskuterar. Och dessutom har ju PowerPointen hjälpt till. Engelskalektionen har inte varit något problem, skönt att komma ifrån tyskan ett tag =) Men den sista lektionen...

örsta tisdagen jag hade skola var jag helt slut, jag hade bara ätit frukost på morgonen, och hade inte tid att köpa nå mat under dagen, och hade inte varit smat nog att ta med mig mat heller.. Allt detta resulterade i att jag var totalslut när det var dags för sista lektionen. Den är vad man kallar Hauptseminar, för de studenter som går typ sista eller näst sista året, och man ska skriva ett prov och hålla i en lektion. Och alla utom jag är tyskar, och tyskar pratar jättefort (som jag skrev i första inlägget). Så där kom jag, trött och svensk, och fattade ingenting. Fick några första intryck av d andra studenterna och naturligtvis måste jag hålla referatet med den som jag absolut ionte ville umgås med.. Otur eller? Totalt osympatisk och totalt gnällig och totalt bara helt fel. Eller ja, det var mitt första intryck, så jag vet inte om det stämmer eller inte, men hon har inte gjort något för att förbättra det så så tycker jag än iaf =) 

Freiburg

Okej, jag har typ lovat att jag ska starta en blogg, så då var det väl dags nu när jag har varit här typ en tredjedel av tiden =)

Jag har alltså lämnat mitt älskade Sverige för en termin i Tyskland. Lever och andas nu i en "liten" stad i sydvästra Tyskland, några mil från franska gränsen och några fler mil från Schweiz. Det bor ca 200 000 människor här, men det känns som att det är en liten stad. Jag ska studera en termin här nere istället för hemma. Jag läser lite psykologi, sport och tyska. Och det är inte alltid helt lätt att hänga med på de tyska lektionerna.. De pratar ju så jä**a fort! Men det går =)

Mitt bland allt pluggande är det fester och utflykter också, eller ska man kanske säga mitt bland fester och utflykter är det lite plugg också? Ja, kanske stämmer bättre på verkligheten ;)

Jag bor i en studentlägenhet med tre andra tjejer, en tjeckiska som heter Dana, en japanska som heter Risa och en tyska som heter Insa (jag är inte helt säker på hur hon stavar, men det är väl egentligen saksamma). Dana är den jag har fått bäst kontakt med och umgås mest med. Men alla tre är jättebra, och det går som smort att bo ihop med dem.

Hmm.. vad mer? Ja, jag kan ju göra reklam för min bilddagbok kanske, där lägger jag upp bilder lite då och då, så in och kika och kommentera gärna =) Adressen är: http://mija83.bilddagboken.se/

Ja, det får nog bli allt för den här gången, så blir det lite mindre allmän info nästa gång ;)

Kram på er! (Hoppas iaf att det blir några som läser!)


RSS 2.0