Först hem, sen hem och så hem igen

Ja, lite så är det nu under juletiderna. Vi åker hem till våra barndomstrakter för att fira julen med våra familjer. Underbart! Självaste julafton firade vi hemma hos mamma och pappa med hela Daniels familj, riktigt mysigt och härligt, alla samlade på ett ställe =)

Dagen före jul firadés traditionsenligt med Anna. D var hos Jhonny på whiskeykväll för kanske tionde året i rad. Min och Annas tradition är inte lika gammal, men ändå mycket värd för mig.

Juldagen firades lite off-tradition. Har också firats med Anna så länge vi känt varann, men så blev ej i år. Istället var jag och min lilla familj hos Anna och Monta tillsammans med massa glatt folk. Gick sen hem i midvinternattens köld.

Annandagen, återigen tradition. Middag hos Ewa, dock inte lika bakis som vanligt ;) Tredjedagen åt vi middag med mamma, pappa, morfar, Ella och mormor. Sen for vi hem till vårt lilla krypin. Och där stannade vi i två dagar för att idag åka hem till mamma och pappa igen. Det var två sköna dagar. Även om jag älskar fart och fläkt och att umgås med famíljen är det alltid skönt att komma hem till sitt eget =)

Imorgon är det nyårsafton och fest som väntar. Vi står för maten, mor och far för lokal och gästerna för underhållning =)

Lycklig sömntuta

Ungefär halv elva tänkte jag att jag skulle skriva ett inlägg om min lilla sömntuta. Hon sov fortfarande! Tänkte lägga in ett kort på henne så jag gick dit och vad fick jag se..?
Hon låg och kikade lite nyvaket och sen sprack hon upp i ett leende när hon fick syn på mig.
Mammas hjärta smälte!
Och inte blir det sämre av att det är så det är när man vaknar på mornarna, man möts av ett strålande leende som får solen att verka blek och färglös.






Krossade förväntningar och julgodis

Träffade Pernilla idag, jättekul! Vi pratade, pratade, lunchade, gick och pratade lite mer =) Men så fort jag öppnade munnen krossade jag hennes tankar om mig. Jag vet inte vad hon har för bild av mig, men helt klart positiv är den, haha, kanske något mindre positiv nu.. Hon trodde att jag är sån som cyklar ut till jobbet varje dag (det är 1.5 mil dit, så nej, det gör jag inte..) Hon trodde att jag äter massvis med grönsaker, och det måste jag väl erkänna att jag inte gör, jag är jättedålig på att äta grönt.. Hon trodde att jag har full koll på geografi, och, haha, nej, det har jag verkligen inte! Hon trodde att jag är en pysslare av stora mått, och även där måste jag göra henne besviken.. Jag har inte/tar mig inte tid att pyssla, även om det är suveränt kul när man väl gör det. Kort sagt kan man nog säga att Pernillas bild av mig är den jag själv kanske skulle vilja var sann =) Vi får väl se vad jag avslöjar om min person och kraktär nästa gång vi möts ;)

Solen lyste och snön yrde på vår promenad
                              

För att upprätta bilden av mig själv lite blev det faktiskt lite pyssel idag. Åkte till Maxi och handlade bakgrejer för nästan 500 spänn... Det är dyrt sånt där.. Men vad ska man göra när man redan har plockat på sig allt och ställt in sig på att fixa lite julgodis? Det är bara att pynta! Ikväll blev det Mozartkulor, Ernsts jordnötskaka (även kallad Snickerskaka av familjen Olsson) och Leilas Rocky Road. Mozartkulorna blev finfina! Ernsts kaka smakade jag faktiskt inte, men den luktade precis som mammas Snickerskakor, så den är säkert jättegod =) Men tyvärr blev jag besviken på Rocky Roaden.. Den blev lite besk.. Nästa gång blir det en annan choklad, Marabous kanske? För det blir en nästa gång, jag ger den en chans till, den ser ju helt underbar ut! Och det blev fint i burkarna, även om jag skulle vilja ha fina kakburkar att förvara i, nu blev det plastburkar.. Jag har fortfarande grejer till tre recept till hemma, så det blir väl av nästa vecka tror jag. För imorgon åker vi till Söderhamn. Och jag tror inte att jag hinner göra nåt på dagen innan. Men man ska ju aldrig säga aldrig =) Då är det knäck, Wienernougat och Chokladtryffel som står på schemat.

Från kaos till resultat, just the way I like it!

      

Igår gick första snöpromenaden med vagn av stapeln! Och jag är såå nöjd med våran vagn, värsta racervagnen =) Fick med mig Karolina ut, hon var inte så svårövertalad ;) Och det blev en härlig promenad med plogande vagnar och halkande skor.

På eftermiddagen åkte jag ut till jobbet och hälsade på och tittade på barnens luciatåg, de är så goa! Det var jättekul att träffa alla barn, föräldrar och kollegor!

Nej, nu ska jag ta och krypa ner i sängen, det är en dag med massa att göra imorgon, även om jag fick lite av det gjort nu, måste ju till exempel uppdatera när jag vet att vissa kollar både morgon och kväll ;)

Kram och god natt!


Nja.. men annars så

Nja... Den här dagen blev väl sådär... Gick ner på stan vid elva efter att ha beställt lite kort för framkallning. Korten skulle hämtas på Expert ungefär den tiden. Men inga kort fanns... Uträttade lite ärenden under tiden, skulle bland annat hämta en jacka som fått ny dragkedja. Den var inte heller klar... Kom tillbaka till Expert lite senare, fortfarande inga kort.. De hade haft datorhaveri, så jag skulle få vänta en halvtimme till. Kikade runt lite mer, fixade lite mer grejer. Lite fler saker som inte fanns, men inget jag kan avslöja här ;) Sprang mest bara omkring och hade ingen koll på vart jag borde gå eller vad jag borde göra. Tredje gången gillt fick jag tag på korten iaf! Då var jag så trött och hungrig att jag bara ville hem och helst sätta i mig en stoooor chokladbit. Men det blev en riktig lunch med spaghetti och köttfärssås. Okej då, och en efterrätt.. Det blev lite gott över från Ds fest i helgen, så jag proppade i mig lite sånt =) Det tycker jag att jag var värd! Jag har plockat och grejat massa här hemma också, förstår inte hur stökigt det kan bli? Så fort man rör sig så åker det fram massvis med grejer..

Nu ska jag hänga lite tvätt och om jag hinner slå in lite juleklappar =) Det är väldigt svårt med julklappar i år, tycker jag. Har jättesvårt att komma på nåt bra till mina kära.. Jag ska sätta mig ner och skriva en liten lista som jag får gå efter. Det är omöjligt att bara gå på stan och komma på nåt. Då virrar jag bara planlöst omkring!

... men annar så är det ju rätt underbart.

Underbara Amra sover och sover. Hon ligger i vagnen som står på balkongen, hon trivs därute i friska luften =) Så nu har jag haft massa tid på mig att dona, finfint! Vi får se om jag får lite tid att bara vara också... =)

Imorgon kommer Håkan och Carina ner och tar Strumpan på promenad. Vad ska jag göra då? Jo, jag ska faktiskt träna! Jag ska simma, äntligen! =) Jag tror att det blir simning iaf, är lite sugen på att springa eller gymma med. Men det blir väl fler gånger hoppas jag! Bäst att börja lite lugnt antar jag, det var ju ett tag sen jag ansträngde mig så!

Här kommer lite bilder från våra senaste aktiviteter:

Jag, AmraSlamra och Becca promenerade i solen

       

Amra och Amalia mysta tillsammans på filten. Amalia gillade inte påklädningsfasen som inleddes strax efter denna photo session nåt speciellt. Den är inte jättepopulär hos Amra heller, så hon visste precis vad Amalia gick igenom och sympatigrät lite med henne.. =)



I söndags hade vi ett gäng barn här som rullade runt på vardagsrumsgolvet..:



Igår var Robbie och mamma Sofie här och hälsade på en snabbis innan vi drog ut på promenad:



Amra fastnade för det där med att ligga på golvet, hon ville ligga kvar och sova ett tag efter en spännande shoppingresa till Barnens Hus och Maxi. Det var ju väldigt lämpligt så mamma kunde plocka upp varor medan pappa parkerade bilen:



Men hon gillar att sitta lite högre upp också, man får så bra utsikt härifrån!



Amra, älskade gla'fis!!



Ja, nu har jag ju fått lite tid att bara vara, typ =) Så nu är det iaf dags för tvätten!

See ya!!

Sociala veckan

Ja, hela förra veckan med fortsättning igår hade vi att göra, loving it! I måndags åkte jag och Slamra till Söderhamn och hängde med Anna hela dagen. Riktigt roligt att träffas igen! Vi åkte bil, fixade spruta, sladd, lunch, hästbesök, kolla täckbyxor och tankning innan vi lämnade av Anna i hemmet i Bergvik och for tillbaka hem. En dag fylld av ärenden, men allt blir ett nöje i det där sällskapet!

I tisdags var vi och besökte en förskola. Den verkade helt ok, men jag är kräsen... =) Sen drog jag med Becka ut på promenad i solen. Det blev mest häng i solen på en bro i Boulognern som avslutades i den mysiga värmen på Waynes. Karolina, Henrik, Edvin och Klara kom också förbi en sväng. När de skulle kila vidare kom jag på att jag hade en tid för att sätta in en p-stav, så det blev snabba ryck att ta sig därifrån =) Becka hängde på, så jag fick sällskap nästan hela vägen. Fick först bedövningskräm påsmetad, sen gick vi hem och ägnade en timme åt amning och blöjbyte, innan det var dags att bege sig till barnmorskemottagningen igen för att sticka in staven. Måste man kan man krångla hur mycket som helst med att komma iväg, bra övning =)

På onsdagen var det dags för förskolebesök nummer två. Men hann med en sväng på stan innan. Den här förskolan verkade kanske lite bättre, men ingen jag föll för helt och hållet ändå. Men vi sätter upp den som första val iaf, så får vi väl ändra sen om vi hittar nån bättre. Efter besöket var klockan bara två, så vi gick ner en sväng till på stan och flanerade ostrukturerat omkring ett tag. På kvällen kom Håkan och Carina på besök. Trevligt värre!

Torsdagen ägnades åt lite stadsvandring i Amras sällskap och sen promenad med Britta och Amalia. Vi avslutade promenaden med en kortfika hemma hos oss. Mysigt =)

Fredagen fanns lösa planer på ännu en prom med BoA, men det blev inte så. Istället kom D hem på lunch, och sen följde vi honom ner på stan. De första jag springer på där nere är Karolina, Henrik och barnen med en vän =) Vi hängde med dem när de åt lunch. Sen tog jag och K en liten promenad med vagnarna. Härligt! Fixade lite grejer på stan innan vi gick hem sen. D hade julfest med jobbet så jag och Amra hade myskväll hemma =)

Lördagen var rätt lugn. D gick in till jobbt och städade efter festen. Jag och Lillfisen gick dit lite senare och hämtade upp honom för en kortis på stan. Sen sov de mina två lite när vi kom hem. På kvällen åkte vi till Ryd och Peninah för julemys. Det var som det låter mysigt =) Men Amra hade sovit så lite på dagen och var därför övertrött och ledsen. Strax efter 22 åkte vi hemåt och Amra somande nästan på en gång!

På söndagen kom Åström med familj och hälsade på, då var det full stuga =) Mattias, Maria, Anton, Elliot och Miloo, nice! När de for vidare tog vi oss ut på en promenad och handlade lite på Kvantum.

Igår träffade jag Sofie oxh Robbie för en promenad, kul att hänga med dem! Det var första gången vi hängde, blir nog fler =)

Idag har vi inget socialt planerat, så vi får väl se hur dagen faller sig =) Ska ta os ut en sväng iaf. Amra har precis vaknat efter en natt som mestadels tilbringades i egen säng! =) Nu ligger hon och sparkar mig i magen för att få lite stimulans så jag ska ta och tillgodose henne nu!

Arrivederci! 

RSS 2.0