Sankta Lucia

Efter en låång sömnlös natt klev jag upp tidigt idag och fick mig lite luciafirande från TVn. Rätt mysigt att kliva upp med sin darling, äta macka med julskinka och lussebulla =)

Inatt kunde jag inte somna... Läste i en timme först, sen låg jag och vände och vred på mig och lyssnade på Daniels djupa andetag. Jag funderade lite på om han var vaken med, för han kunde inte heller ligga still, och dessutom gäspade han. Kan man gäspa i sömnen? Jag gissade på att man inte kan det men viskade ändå jättetyst, utifall att, och frågade om han var vaken. Och det var han. Så vi låg och pratade lite, och sen klev vi upp och kollade på Entourage, vilket var underhållande, kanske ska man ladda hem den serien och börja följa den? Sen lade vi oss igen. Daniel somnade, man jag då? Nej, det var lugnare i huvudet, men inte kunde jag somna för det... Jag vet inte... men jag måste ha somnat någon gång för jag vaknade iaf i morse...

Det som höll mig vaken var tankar, tankar om allt möjligt. Blir lätt så för mig, att jag ligger och funderar en massa. Började med att fundera på kärlek och massa däromkring, lucia, hur luciasångerna går, hur det gått på mötet om världens miljöproblem, hur man kan lösa dem, att det behövs något drastiskt och hur jag ska göra med opponeringen och hur det ska gå imorgon... Ja, jag funderade på det mesta.. Kanske kan det bero på att jag läser en bok som handlar om en killes liv, den börjar med att han sitter på ett hotell i sin barndoms hemstad och ska gå på sin barndoms bästa väns begravning. Därefter berättar han om sitt liv och hur det har sett ut. Det får mig att fundera över mitt eget liv och hur det har gestaltat sig. Och då blir jag nostalgisk... Och det påverkar funderingarna ännu mer... =)

Nu var det barnprogram på fyran, ett riktigt bra program verkade det vara, gulligt, med riktiga kompisar som gör saker och leker med varandra, precis som barnprogram ska vara =)

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till nu.. Kanske ska jag kika lite på opponeringen eller så ska jag försöka sova lite.. Vi får se.

Ha en bra lucia alla och jag hoppas ni får uppleva riktiga luciafiranden! (vilket var något jag också funderad på i natt, när man var liten och lussade i skolan, det släcktes ner i korridorer och hela klassen kom tågande mot föräldrar och syskon, och sång hördes innan vi sågs, ser mysigt ut på filmerna =))

Sköön dag

Sov till tio, åt god frukost med julskonka och vörtlimpa, mmmm. La mig en stund igen och läste lite om ensamma pojkar, klev upp och gick ut på prommis. Såå underbart väder idag! Iofs mer höst än vinter kanske, men det är ju en början iaf =) Hämtade upp mitt julschema på jobbet, såg inte helt fel ut, har fått två dagar, hehe, känns bra! Visserligen var en av dem dagen före julafton 13-2215, men det kan jag ta, sen är jag ledig hela tiden fram till 2 jan för då är det inventering och då börjar jag kl 6 och slutar 11, inte helt fel det heller. Så det känns bra! Iaf nu när jag vet att jag får pengar i januari ändå. Sen cyklade jag ner på stan en sväng och mötte Swedan. Kikade lite på Nian, men gav rätt snart upp och gick på George istället för en sallad för Anna och en Cafe Mocha för mig. Hemskt trevligt! Jag trivs i det sällskapet om man säger så =)

Ja, efter fika och massa snack vandrade vi till Brynäs och där skiljdes våra vägar. Anna gick till Ann för lussebak och jag gick hem till datorn. Meningen var att jag skulle skriva klart opponeringen till på fredag, men nja, blev inte riktigt så =) Linda ringde och vi pratade i en timme nästan om ditten och datten =) och sen fastnade jag på facebook! Händer inte varje dag direkt. Men kände helt plötsligt att det var dags att göra ett besök där, så då var det lika bra att passa på! Ja, och nu är det nu och jag har fortfarande inte skrivit nåt på opponeringen.. Menmen nu kanske jag ska ta och kolla på den texten då.

Om man inte sak ta något litet att äta.. eller plocka lite här hemma... eller kolla på tv... eller duscha... eller....


Man

Hur många gånger kan det lilla ordet användas i en uppsats egentligen?? Tydligen hur många gånger som helst! Sökte igenom texten efter det förbjudna ordet och ja, det tog liksom aldrig slut.. Jag som trodde att vi varit ganska duktiga på att inte använda det, men där fick jag! Men nu ska de vara borta iaf!

Har haft en läsdag idag och gått igenom uppsatsen på varsitt håll. Och det fanns en del att ändra, undrar vad Linda hittade? Hon kommer ner imorgon så ska vi försöka hinna klart med den då. Kanske att vi hinner till skolan med för att skriva ut portföljerna, skulle ju inte vara fel =)

Jag hann med en sväng till Skutskär med och skrev på kontraktet för vicket. Verkar vara en hemskt trevlig förskola och chanserna att komma upp i hundra procent verkar ganska stora, känns bra! =)

Nä, back to the paper!

Jobb och vik!

Jag fick ett vikariat i Skutskär från intervjun jag var på för någon vecka sen, känns såå bra! På tisdag ska jag dit och kolla och träffa de blivande kollegorna =) Daniel fick också nytt jobb den här veckan, inte illa! Helt suveränt! VIlken vecka!

Examensarbetet har kommit framåt, nu är det bara lite lite kvar, ska skriva till det sista imorgon tänkte vi och sen är det till att läsa igenom och kolla formalian. Hoppas det glider på imorgon!

Helgen har varit lugn, mest jobb. Annars bara varit hemma. Adventsgrejat lite, alltså satt upp ljusstakar, tomtar och grejer får vänta ett tag till =) Vi har bakat lussekatter idag, andra och sista plåten står i ugnen nu, luktar mums!Första blev liiite mörk, men vad kan man annars vänta sig när det är jag som har ansvaret?? Allt kan ju inte gå som smort heller, men nu ska jag lyckas till hundra med andra! =) Dallas är på innebandy, annars hade han fått tidsansvaret, jag är inget bra på sånt, glömmer ju så lätt...

Nä, nu ska jag spring aut och kolla på de gyllengula skapelserna, see ya!



RSS 2.0