Above average

Japp, det är jag det =) Lämnade mina två älskade hemma och gick iväg till badhuset för att träna lite. Tänkte ta mig en dust med springbandet. Hade totalt glömt bort vilket program jag brukade köra innan magen växte till. Det finns ett testprogram så jag provade det, och resultatet var som rubriken ovan, Above Average, haha =) Sen sprang jag 9-9,5km/h i ca 25 minuter. Och det gick bra, tungt, men bra. Kändes så himla fint! Hoppas jag kommer iväg fler gånger nu, så att det inte bara blir en one hit wonder =)

Den största anledningen till att jag gick iväg var att Daniel och Amra skulle få lite tid för sig själva tillsammans och för att prova om hon tog flaskan bättre när inte jag var hemma. Det gjorde hon inte... Hon fick bara i sig litelite. Men hon klarade sig bra tills jag kom hem iaf, var ju inte borta så länge =) Får fortsätta öva, nån gång kommer det väl, om inte annat blir det väl dags för henne att äta gröt eller riktiga matportioner nån gång =)

Nu ligger hon på sin fäll och försöker krypa. Hon kör saker och ting i sin egen ordning hon. Hon har inte vänt sig nåt mer sen i lördags, men nu ska hon krypa. Och hon kan inte sitta själv än, men när hon ligger på rygg försöker hon sätta sig upp, hon lyfter huvud och axlar och kämpar sig uppåt. Men hon kommer ju naturligtvis inte upp, och det irriterar henne! Hon blir alldeles röd i ansiktet av ansträngningen =)

Själv har jag börjat känna jobbångest... Redan... Det är tre och en halv månad kvar.. Jag kommer att grina kvällen innan jag ska kliva upp och åka till jobbet... Och farmor och farfar pratar om när hon kan sova nere hos dem när vi är där, eller när de kan ta hand om henne en hel dag, när hon inte är mammaberoende på grund av maten... Hjälp! Jag får lite panik.. Vilket känns jättekonstigt. För jag har ju längtat till den dag jag inte ammar längre så jag blir lite friare och till exempel kan vilka kläder jag vill.. Ja, det är dubbelbottnat det här.. Det är tur att det går successivt =) Just nu njuter jag så länge lillfisen vill ligga näranära och mysa med mig! =)

Det var längesen det bjöds på några bilder här, så här kommer några från december:

Amra sitter och myser i mormors och morfars läsfåtölj



Va faan, alltid denna kamera... Ni stör mig när jag läser..


I'm a punkrocker, yes I am...


Nyårsfin och full av förväntan inför festen och det nya året!


Tack och bock!

Hemmafix

Japp, idag har det fixats och städats här hemma. Jag har varit riktigt aktiv! Har påbörjat att barnsäkra lägenheten genom att flytta om lite i köksskåpen. Det är till exempel ingen bra idé att ha spritflaskor och rengöringsmedel i de lägsta skåpen när det väl händer att den lilla bebisen börjar ta sig fram för egen maskin och undersöka hemmets alla vrår. Nästa månad ska vi inhandla massa barnsäkerhetsgrejer, lika bra att sätta igång, så är det gjort när det behövs =)

Jag har också dammsugat, tvättat, hängt undan torr tvätt och hängt upp blöt tvätt, och slängt massa sorteringssopor. Ja, det är väl lika bra att räkna upp allt jag gjort? ;) Amra låg först på sin fäll och lekte, sen blev hon hungrig och trött, så hon fick lite mat och somnade sött i sin säng. Det var vid halv ett kanske, nu är klockan kvart över två och hon sover fortfarande.. Tröttisen! Man kan verkligan inte säga vilka rutiner hon har nu, vissa dagar sover hon inte alls och andra sover hon hur mycket som helst. Men på nätterna sover hon fortfarande, lika fint som hon har gjort hela sitt liv. De senaste nätterna har hon somnat mellan halv tio och elva och sovit hela natten till nio eller tio på mornarna. Och hon har även börjat somna när hon ligger ensam i sin säng. Förr kunde hon bara somna om hon låg vid bröstet, i vagnen eller om vi vaggade henne i famnen. Vi var lite rädda att det skulle bli ett problem, om hon inte skulle kunna somna själv, men som med allt annat följer det ett av mina motton här i livet: det löser sig! =) Ett annat motto ska bli: Kör på så länge det funkar och lös problemen först när de dyker upp, slösa inte tid på att tänka på problem som egentligen inte finns.

Imorgon är det babysim!! Förra veckan var första gången, och jag har längtat som en tokig hela veckan till nästa gång =) Jag tror att Amra har ärvt min kärlek till vatten och bad, hon verkligen älskade att plaska runt och kolla in alla andra bebisar! Det var första gången hon verkade riktigt intresserad av andra barn, och det har fortsatt efter det, nu kollar hon in sina kompisar på ett helt annat sätt när de träffas, kul! Hon fick också syn på en boll som flöt omkring och såg intressant ut. Hon försökte ta sig fram till den plaskande på mage med armarna rakt bakåt. När hon, med min hjälp, kom närmare öppnade hon munnen och försökte äta upp den. Det gick inte så bra, den flöt bara undan =) Imorgon kanske D tar ut lite flex och kommer med och knäpper lite bilder. Senare ska vi ta med en vattentät kamera så vi kan knäppa bilder under ytan, det ska bli kul!

Nu är hon vaken och ligger och pratar lite för sig själv, jag ska nog gå dit och mysa lite =)

Boktips!

Hej kära vänner! Jag behöver lite hjälp, jag skulle vilja ha tips på bra böcker. Jag läser det mesta. Är ute efter några böcker som är svåra att lägga ifrån sig (naturligtvis=)) Gärna nåt lättsmält, underhållande. Gillar allt från deckare till romantiska komedier och verklighetsbaserade romaner. Ja, jag tar vilka tips som helst =)

Annars då? Hmm... Amra har vänt på sig! I lördags kväll la D henne på mage i vardagsrummet medan vi gjorde oss klara för att gå på fest. När han kollade till henne låg hon på rygg! =) Han vände tillbaka henne på mage och hon flippade över igen. Jag hämtade kameran för att filma the rolling, men icke. Då trivdes hon finfint på magläge... Hon vände på sig en gång till, när vi inte filmade... of course! =) Men sen dess har hon inte snurrat nå mer. Däremot flyttar hon sig sidledes genom att dra upp benen när hon ligger på rygg och rulla upp på sidan och sträcka ut armarna rakt fram för att sedan rulla tillbaka i ryggläge. Hon har flyttat sig nån decimeter på det sättet för att få tag på en leksak som var väldigt habegärlig =)

Vi har börjat planera namngivningen. Den ska hållas i slutet på februari. Vi hade kommit fram till vilka blommor vi ville ha och ringde Anna för att höra hur det gick att få tag på dem. Ville ha liljekonvalj och lin då det är våra landskapsblommor och mycket vackra. Liljekonvaljer är mina favoriter! Men det blir inte så, eftersom en kvist liljekonvalj visst kostar typ 40kr nu... Men Anna skulle kolla upp hur det låg till med lin, så vi håller tmmarna för det =)

När vi satt och planerade kollade vi upp vart namnet Amra kommer ifrån och vad det betyder. Det är ett muslimskt namn som kommer av ett arabiskt ord som betyder en prinsessa. Passande, inte sant? =) Och Maria kommer från ett egyptiskt ord som betyder älskad eller kärlek. Så vilkan namn skulle ha passat lillfisen bättre? ;)

Ser fram emot era boktips ;)
Kram påer!

2009

2009 började med ett besked som skulle förändra mitt och Daniels liv markant.
Vi var gravida!

Beskedet mottogs med blandade känslor då vi, iaf jag, var så oförberedd på det. Det var överväldigande.
Magen växte och funderingarna och tankarna var många, men glädjen blev bara större och större.

Bland det roligaste med det positiva testet var att ringa våra föräldrar och chocka dem med glädjebeskedet att de skulle bli mor- och farföräldrar till hösten!

Därefter fortsatte året i princip som vanligt med jobb, umgänge och fester, dock nyktra sådana för min del =) Det blev även en massa utflykter till till exempel Hemlingby, Sandviken och andra ställen i nejden. Daniel for till Schweiz på en skidweekend, jag var till Anna i Västerås en helg.

Vi förberedde oss allmänt för det som komma skulle. Det var ultraljud och mätningar av mage, hjärtljud och blodvärden. Vi letade bil större delen av året, innan vi i augusti hittade vår fina Saab =)

I februari kom Risa från Japan och hälsade på med sin syster i några dagar. Då besökte vi bland annat Falu koppargruva och gick på guidad visning. I mars målade vi om i köket, vilket blev ett större projekt än vi trodde. Men det blev bra =) Samma månad återträffades jag med mina pluggkamrater Linda, Lisa och Frida. Jag och Daniel gick på Lundellkonsert med mamma, pappa, Håkan och Carina. Mars avslutades som vanligt med födelsedagskalas för mig och Anna. Detta år var temat ”såå inte jag”, blev riktigt lyckat! I maj, som för övrigt bjöd på underbart väder och årets första dopp, påbörjades ommålningen av tredje rummet som skulle bli barnrum. Anna flyttade till Gävle över sommaren, vilket innebar att vi kunde umgås lite oftare en period.

Jag och Anna åkte ner till Elin på födelsedagsfest i Stockholm i början av juni. Dessutom for jag med jobbet på studiebesök till Tom Titts förskola! Midsommar firades på Olssons öa och hos Peninah och Ryd. Jag jobbade extra länge under sommaren för att kunna ta semester ända fram till förlossningen för att först därefter ta ut föräldradagar. Semestern tillbringades i lugnt tempo med en resa till Dalarna och Stockholm alldeles i början. I slutet av juli hade vi vår traditionsenliga fest med föräldrarna våra. Detta år var vi hemma hos mamma och pappa.

I augusti for jag och Daniel på vår årliga resa ner till Öregrund. Där tillbringade vi en underbar dag full med sol, bad och glass! Vi var även barnvakt för första gången i våra liv. Noah fick vara försökskanin för att öka på våra skills som föräldrar. Det gick ju faktiskt riktigt bra =) I augusti började också föräldraträffarna. De var intressanta, men det bästa med dem var att vi träffade och lärde känna Karolina och Henrik som i oktober fick tvillingarna Edvin och Klara. Jag påbörjade mitt muffinsprojekt, har blivit några fina, goda muffins under hösten och vintern, och fler kommer det att bli =)

Sen i september, den 5e, kom vår älskade Amra!
Hela september gick ut på att lära känna lillfisen och att komma in i detta nya liv. Och på att ta bilder. Ojojoj, vad bilder det har blivit! =) Vi framkallade bilder från september efter att ha valt ut bara det gottaste. Ändå blev det över 140 stycken! Nästa gång måste vi välja ut bara det gottaste gotta! På BB träffade vi Britta och Morgan som är föräldrar till Amalia, som är en dag yngre än Amra.

Oktober fortsatte på samma sätt och kryddades med promenader och umgänge med fina människor, gamla som nya vänner. Jag red för första gången på väldigt länge, underbart! Det var några perioder med gråt och skrik som gick över rätt fort och efterlämnade en bebis som utvecklats på något vis, fysiskt eller mentalt. Efter en av dessa perioder strålade Amra av stora leenden.

I november firade vi Daniels första farsdag med frukost på sängen. Dessutom badade jag och Amra för första gången i stort badkar hemma hos mormor och morfar, som jag längtat! =)

December kom och blev en ytterst social månad. Jag och Amra träffade massa folk, vi umgicks och promenerade med våra vänner nästan varje dag. Vi ägnade oss åt julförberedelser, även om det tog tid att finna julstämningen i år. Det var svårt att hitta på julklappar, fast det egentligen var rätt lätt. Det blev fina fina bilder på vår älskling till familjen, ändå var vi inte klara med julklapparna förrän dagen innan julafton! Men nöjda blev vi iaf =) Amra skrattade för första gången i december!

Det bästa med december var julaftonsmorgonen.
Då skålade vi i champagne och förlovade oss!

Tack 2009 för ett fint år!  


2010 so far

Nyårsaftonfesten blev riktigt lyckad! D stod för maten och allt det löpte på så otroligt smidigt, det är så att man kan tro att han är mästerkock =) Ypperligt gott var det också! Han kan min älskling!

Vi var sex stycken som åt alla tre rätter, två som såg på och två till som kom till efterrätten. De två som såg på var båda under året, det var Amra och hennes nya kompis Stella, de var helt underbara under hela kvällen båda två! Pigga och glada var de med ut på tolvslaget och kollade in när vi tände några Khom Loi och korkade upp champagnen.

Sen gick vi in och hade vickning. Mamma och pappa kom hem i tid för lite korv de med =) Vid två, halv tre åkte de som skulle hem till sitt iväg. Kvar var jag, Daniel, Geijer, Erika, mamma och pappa. Och Amra så klart, sovandes. Mor och far la sig strax medan vi andra blev kvar uppe lite till och lyssnade på musik och hade det härligt.

Det var lite småkrångel med att få upp lyktorna, tre av sex flög iväg på nya äventyr. De andra tre betämde sig för att slå läger i träden runt gården =) Men de var vackra!


Gott nytt år!



Nyårsdagen var lugn och härlig. Tog en promenad i kylan och snön. Åt lite mat hos farmor Märta och hade det allmänt bra. Hade tänkt bege oss hemåt, men vi bestämde oss för att stanna en dag till då vädret inte var så inbjudande att köra i. Samma sak på lördagen, vi tänkte åka hem, men blev kvar. Besökte mormor Gerd och åt mat med mamma, pappa, Ulf och Gun. Men på söndagen tog vi tag i det hela och bagav oss hemåt. Hem till en lugn och skön lägenhet =) Och här har vi varit sen dess.

Mamma kom ner en sväng på måndagen. Vi hade tänkt gå och bada med Amra på badhuset. Men lillfisen gick och drog på sig sin första förkylning så det blev en promenad i vackra vintervädret istället. Igår och idag har vi hållit oss inomhus på grund av kylan och till viss del förkylningen, även om den har blivit mycket bättre redan! Amra blev inte alls så påverkad av den som jag trodde hon skulle bli. Hon sov lite sämre en natt, natten till måndag, och hon blev snuvig och fick hosta, men annars märktes inget speciellt på henne. Hon var pigg och glad när hon var vaken. Men hon har sovit mycket de senaste dagarna, så hon har väl varit trött antar jag. Idag har hon varit ytterst lite snuvig och hostat nån gång, men hon har varit mycket mer vaken och krävt uppmärksamhet och lek =) Nu skrattar hon med pappa inne på skötbordet!

Igår tog jag en sväng på stan alldeles ensammen medan Dallas och Amra var hemma för sig själva för första gången. Det var härligt =)

Idag har Amra, fyra månader och en dag gammal, satt sin sista potatis.
Eller iaf smakat på sin första!
Hon tyckte inte alls att det var nåt konstigt med det, gapade stort när skeden med mosad potatis närmade sig. Hon höll det i munnen ett tag, sen la hon ut det mesta på hakan, men lite kom nog ner i magen iaf =)


Nu hoppas jag att kylan släpper lite på sitt grepp till imorgon så att man kan komma ut en sväng. 
Nu ska jag ägna mig åt Strumpan en stund, hon och pappa har fått alldeles för mycket tid tillsammans utan mig nu =)

God fortsättning på er alla!  


RSS 2.0