Äh, det får la va..

Nej, tror inte det går att fixa, inte idag iaf, inte nu, inte av mig... Crap...

Neej, vilken miss!

Jag tänkte att jag skulle rensa lite bland bilderna på bloggen.. Tänkte att det var väl onödigt om de låg och skräpade bara... Dumt tänkt ser jag nu, eftersom alla bilder jag har tagit bort också har försvunnit från bloggen. De SKA visst ligga där och skräpa.. Åh, vad korkat! Undrar om de kommer tillbaka om jag lägger till dem igen? Ska prova, om jag nu kommer ihåg vilka bilder som fanns...

Åh.... Irriterad...

Tokladdad


 

Ja, var så otroligt laddad inför tjejklassikern igår natt att jag inte kunde sova...
Var tvungen att gå upp klockan tolv och sitta i jägarställning och köra lite utfall för att få bort lite av överskottsenergin.
Sen satt jag i soffan i natten och läste lite. Amra vaknade vid ett och ville byta blöja och ha lite mat, och därefter somnade vi båda gott!


Running man

Och idag har jag sprungit utomhus i kallgrader för första gången på år och da'r, och det gick jättebra! 
Sprang knappt 5 km på en knapp halvtimme, inte illa va? =) Var totalt slut när jag kom hem...
Haha, gäller att träna upp sig lite =)

Pöss!


Dagen idag

Dagen började som de andra dagarna den här veckan, vakna ca 8, få i oss frukost och mysa, leka, gosa lite. Sen vid tio tog vi vagnen och gick och skottade fram bilen. Det tog sin lilla tid, men eftersom Amra sov så fint i vagnen och vi skulle vänta in Malin och Rasmus blev det grundligt gjort =)

Strax efter 11 var vi på plats för dagens stora event, mammadejt =) Fyra mammor, sex barn, god lunch, trevliga samtal om det mesta och ett beslut om att delta i tjejklassikern... Åh, hjälp! Vad har jag gett mig in på?? Haha, men det lär la gå bra kanske.. Nån mer som vill hänga på? The more, the merrier, som man säger =)

  Amra gillade den svarta bilen skarpt! 
Amra gillade Alexanders svarta bil skarpt! =)
Tuut Tuut!

 
Hon gillade även Alex själv =)
Pöss påre!


Amra var lite kinkig och mammig idag, tog tempen på henne och den var uppe i 37,9, inte så mycket, men ändå så pass att den halvplanerade resan hem till barndomstrakterna blev inställd.

Då Lillfisen inte sovit nå speciellt idag, förutom den halvtimmen det tog att få bilen synlig under snön ligger hon nu på sövning i sin säng, får nog kanske bli en lite senare nattning idag =) Hon ligger och släpper ifrån sig nåt ljud ibland, men jag tror hon sover, nästan iaf.. =)

Det har ju vart lite tunt med bilder här på senaste, men här kommer några:


Myseri med pappa är inte alls fel det

 
Sötaste monsterdraken ever
 


Puss och kram!


Ja, vad ska man säga, sån är min värld...

Scen 1:
Jag och två vänner befinner oss på en liten flygplats någonstans, förmodligen utomlands. Men kan även vara hemma i Sverige. Dock måste jag prata med personalen på engelska. Vi vill åka någonstans, förmodligen hem. Och jag frågar personalen i luckan om det finns nåt plan som kan ta oss iväg inom en timme. Ett plan står inne på banan, redo att fara, men vi vet inte om det ska dit vi ska. Kvinnan som jobbar bakom disken går fram till en mick och pratar på ett för mig okänt språk, kan vara spanska, men kan också vara ett språk från öst nånstans. Hon blir upphetsad och ropar något i micken, något vi uppfattar som ”vänta, det är fler som ska med, vänta på dem!” I bakgrunden hörs planets motorer som rusas. Vi tar oss ut till planet och tänker oss att vi ska få komma med.

Byte av scen och perspektiv, scen 2:
Personerna det nu handlar om sitter på planet som börjar röra sig framåt. Något känns fel. Är planet kapat? Är det något motorhaveri på gång? Planet rör sig rätt okontrollerat framåt, fortare och fortare, men det är osäkert om det är i luften eller om det fortfarande befinner sig på marken. Människor börjar kasta sig av planet i farten. Plötsligt smäller det!

Byte av scen, scen 3:
Planet har kraschat, människor är skadade, kanske är några till och med döda. Polisen kommer. Poliserna är inte vana vid katastrofer som denna, de verkar i en liten ort med relativt få, obetydliga brott, de är närmast ordningspoliser. De haffar två personer, en man och en kvinna, båda snygga, vältränade. Det märks att de har betydande roller i detta scenario. De sätts i baksätet på en polisbil, men mannen har lyckats få med sig ett vapen, en pistol av något slag, in i bilen och hotar poliserna med den. Han skjuter mot dem. Genom sina egna kläder. Någon av poliserna tar vapnet ifrån honom, men det visar sig att han har ett till, gömt bland kvinnans kläder och han skjuter med det med. Nu känner jag att jag står alldeles vid mannen och kvinnan och tar tag i vapnet genom tygen som döljer det och försöker få mannen att släppa det. Jag har intagit en annan roll än min egen, jag är nu en av poliserna eller liknande. Det är osäkert om någon blivit skadad av skotten, men på något vis ordnas kaoset upp och de båda fängslade personerna sitter säkert i baksätet utan vapen.

Scen 4:
In på scenen träder en rätt oansenlig kvinna klädd i poliskläder. Hon är omedveten om sin egen säkra utstrålning, säker på sin roll och hur hon ska agera. Även hon verkar ha en betydande roll, hennes rollfigur är bra på sitt jobb utan att göra något medvetet väsen av sig. Hon sätter sig i förarsätet och ska ta med fångarna till ett annat ställe. Ingen vet riktigt vart de ska, förutom hon.

Byte av scen, scen 5:
Det sitter en till person, förmodligen polis i framsätet, men denne märks knappt. Polisen som kör säger att vägen dit de ska åka är så vacker, och att de ska njuta av den. Hon skulle kunna bo på den säger hon. (Vägen de åker på är vägen på byn där mina föräldrar bor, det är höst och de många höstfärgade löven glöder i solskenet, löven täcker både vägen och träden som är stora och höstigt lummiga, det är mycket vackert)

Byte av scen, scen 6:
Fångarna sitter nu i en cell, eller liknande, på en bänk längs en vägg. Cellen är liten. Där finns bänken de sitter på, ett sideboard som står under ett fönster längs väggen i vinkel mot bänken och ett litet runt serveringsbord i hörnet bredvid fönstret. Intill borden, mitt emot mannen och kvinnan på bänken står en kvinna, kan vara polisen som körde dem. På serveringsbordet står en ölflaska med ett jättestort glas över, glaset fungerar som en kupa över flaskan. Kvinnan pratar med fångarna, berättar om sitt liv. Här blir det lite suddigt. Hon kan ha varit tjock och känt sig misslyckad förr, men nu har hon hittat sitt kall inom polisen. Hon är vänligt stämd mot fångarna, känns nästan som att hon ser dem som trevligt sällskap. Så tar hon fram en flaska med något vitt grumligt i, ser ut som någon sån där diskmedelsliknande limedryck. Hon nämner två årtal, ett på 1800-talet och ett på 1940-talet. Det kan vara datum då denna dryck, som visar sig vara öl, hälldes upp i flaskan och senast någon tog en klunk av den. Hon erbjuder fångarna flaskan. Mannen tar den, för den till munnen och dricker girigt. Det är svårt att veta vad han tycker om den. Kanske smakar den förskräckligt, men han är så törstig att han inte kan låta bli att dricka.


Sen vaknar jag… What the..?
Ja, vad ska man säga, sån är min drömvärld...
Undrar hur det går för mig och mina vänner, för de två fångarna och för polisen som körde dem...


Sicken en dag!

Vaknade i morse och var på strålande humör, pigg och glad redan strax efter åtta! =) Hann äta frukost och fixa lite här hemma och med mig själv innan strumpan vaknade till liv. Idag började vi dagen med att träningsäta ur flaska, gick si så där.. Smakade bättre att få mat direkt från ursprunget. Men men, liite fick hon i sig iaf. Igår matade D henne med flaskan, men då med ersättning, då fick hon i sig ca 10 ml. Inte mycket det heller, men mer än tidigare, det går framåt! =) Sen var det grötfrukost som gällde, och det gick väl inte heller så där super, men en del gick i.

Ibland är det kul att äta mat!


Vid elva var vi klädda och på väg ut på promenad med Karolina och twinsen. Riktigt trevlig promenad på vägar vi kommer på allt eftersom, vi utforskar staden med våra barnvagnar =) När vi skildes åt, messade Britta och då tog jag och Amra oss ner på stan och träffade henne och Amalia. Satt en stund på Waynes och vilade lite, sen blev det en till liten prom runt i stan. Därefter hörde jag av mig till Sabina och det resulterade i ännu en promenad som sen avslutades med lite fika hos Sabina och Alva. Det var tungt att bryta upp och veta att jag hade en halvtimmes gångtur hem, men det gick det med. Var rätt skönt att komma hem kan jag säga! =) Var ute mellan 11 och 1630, så idag har vi fått all frisk luft vi gick miste om igår, när vi bara var hemma hela långa dagen =)

Två själar en tanke: Tänkte ringa Anna idag, men hon hann före. Vi har inte hörts på allt för länge, men takterna sitter fortfarande i ;) 

Fick finfin mat ikväll, hemmaköttbullar och hemmapotatismos, åh så gott! Inte mycket som går upp emot det inte =) Och Amra åt två istärningsbitar med potatis och broccoli.

Därefter blev det badning, lite babymassage, byta till pyjamas och sen fick pappa ge dotra lite mjölk på flaska, och ikväll fick hon i sig 30 ml! Duktiga tjejen!

Nu sover hon efter att vi utövat vår nya kvällsrutin. Vi utarbetade den ikväll, och den verkar fungera fint än så länge =) Hade en liten dipp i förrgår och igår angående att söva Amra. Hon vägrar somna om hon inte får ligga till bröstet.. Och många gånger somnar hon för att vakna lite senare och vara uppe med oss tills vi lägger oss. Men ikväll la vi henne vid kl 20 och sen höll vi henne inne i sovrummet tills hon somnade. Lät henne ligga i sin säng och gick in till henne och lugnade, myste med henne om hon blev ledsen, gav bröstet men lät henne inte ligga och bara tutta, när hon ätit färdigt lossade jag henne och la henne i sin säng. Och vid 21 somnade hon riktigt. Det är en rutin vi båda känner att vi kan hålla och känna oss nöjda med. Tanken är att Amra till slut ska koppla ihop massage, byte till pyjamas och sen äta till att det är dags att sova för natten. Vi får väl se hur och om det funkar som vi tänkt oss. 

Så ja, dagen idag har väl varit så bra den kan vara, tack å tack!

Tackar för mig och går och lägger mig med en härlig bok.
Kram och god natt!


Det här med sömn

Folk frågar ofta hur Amra sover. Det är en rätt vanlig fråga man får som bebisförälder tror jag. Eller egentligen frågas det väl om vi som föräldrar får sova. Och svaret på den frågan är ja, vi får sova riktigt bra, nästan som vanligt. Det har vi fått göra hela tiden. 

Amra har varierat mellan att vakna två gånger per natt i början, till att vakna en gång efter ett tag. I slutet på december och typ hela januari sov hon hela nätterna, från ca 22 till 9, 10 ibland 11. Några gånger somnade hon redan kl 20, vaknade före 24 för att äta och sov sen hela natten. Dagtid har hon också sovit bra, i början sov hon nästan varje dag mellan 12 och 16, sen blev det mer oregelbundet och inte lika säkert att hon somnade i vagnen när vi gick på promenad, men hon sov några timmar varje dag iaf. Numer har hon inga rutiner alls på dagsovandet, vissa dagar sover hon några timmar, vissa dagar inte alls.

Sen vet jag inte vad som har hänt i februari, för nu har hon vägrat somna för natten innna vi lägger oss. Har vi lagt ner henne sovande efter matning i hennes säng vaknar hon och blir ledsen. Men så fort vi själva har gjort kväller och släckt ner har hon somnat fint. Hon har också vaknat oftare under nätterna den här perioden, vaknat tidigare på mornarna och sovit mycket mindre på dagarna. Men så kom natten till i dag och dagen idag. Hon somnade när vi släckte vid 2215 igår kväll, och sov till kvart i 9 imorse. Hon fick mat av mig, sen en grötfrukost och efter ett tag till ammade hon lite mer. Sen blev hon jättetrött, men ville inte somna i sin säng. Så vid halv 11 tog vi en prom och hon somnade nästan på en gång i vagnen. Sen har hon sovit... Hon vaknade en kortis när vi var på stan, kanske en halvtimme, sen somnade hon igen och hon sover fortfarande! Nu är klockan 17! Jag har varit och kollat henne flera gånger och hon lever iaf, men sover bara vidare. 

Nu vaknade hon, pappa D var visst ut och skulle kolla till henne =) 

Ja, det återstår att se hur natten inatt blir, sova eller sova lite mindre?

Kram på er!  

Bullmamma

Jag har blivit en riktig bullmamma, eller iaf en bakmamma. Det har inte blivit några bullar än, tyvärr, men de kommer nog de med så småningom =) Otaliga muffinsrecept har jag bakat mig igenom i mitt muffinsprojekt. De flesta blir jättegoda, men än har inget recept matchat de chokladmuffins som oftast bakas här hemma. I fredags bakade jag chokladrutor och drömmar inför kalaset som väntades på söndagen. Det blev en jättelyckad bakning! Så nu har vi chokladrutor i fulla frysen... Försökte bjuda hem Karolina på fika idag för att bli av med några, men det gick inte.. Får bli en annan dag =) Och eftermiddagen har ägnats åt att baka limpa. Nu sprider sig doften av nybakt matbröd i lägenheten, mmm! Snart blir det en varm limpmacka med smör och ost på... =)

På förmiddagen idag var jag på begäran av en förälder ut till jobbet och var med på ett möte. Det var spännande och nyttigt inför när jag kommer tillbaka i maj, och inför lönesamtalet ;) Förmodligen får jag komma tillbaka till min förskola då. Jag hade ju sett fram emot att få springa runt och vicka på olika förskolor, men det blir bra det här med. Nu ska jag tillbaka och styra upp lite ;)

När jag kom tillbaka till stan träffade jag Karolina och tvillingarna och vi tog en lång härlig promenad i det underbart soliga vädret! Snacka om att man blir lätt i sinnet när solen lyser och värmer från en klarblå himmel! Snart är det vår! Eller..? Jaja, det är ju faktiskt bara februari, så än dröjer det väl, men jag längtar nu! Men njuter ju självklart av att vara här och nu också! =)

Avslutar med att gratulera Charlotte Kalla till hennes och Sveriges första OS-guld! =)

Kram och hej!


Födelsedag =)

Måste ju gratta Daniel i efterskott på hans födelsedag! Vi firade igår med att äta gott och bara vara, härligt! Till helgen kommer släkten och firar, då blir det smörgåstårta =)

Grattis, vännen!


Träffade Pernilla och Malin idag, mycket trevligt! Fick även där god mat och trevligt umgänge. Skulle ha handlat efteråt, men det blev andra planer. D får handla lite ist. Simon och Sofie kommer hit en sväng, och vi tänkte passa på att bjuda dem på lite mat. Och i måndags var Becca här och åt och kollade på film. Såg på Maria Larssons eviga ögonblick, bra, fin film. Amra var på prathumör så vi fick ha text på =) Så hittills har veckan varit mycket trevlig! Och så lär den väl fortsätta. Imorgon är det ju babysim. Inga planer på fredag eller lördag, sen familjeträff på söndag. Ja, det blir nog en fin vecka det här =)


Panghelg!

Jajemän, en panghelg var det. På olika sätt. Började med att jag åkte upp till Hudik och träffade pluggpolarna, Linda, Frida och Lisa hemma hos Frida. En härlig pangkväll med god mat och härligt umgänge! Det blev långt in på natten innan vi bröt upp, så kul att träffa dem!

När vi kom ut på bron sa det pang! Jag halkade och for handlöst ner i backen på ryggen. Huvudet slog i trappen och babyskyddet med Amra dunsade i backen det med. Aj, som satan vad ont det gjorde! Amra klarade sig bra, hon blev bara rädd av smällen. Jag kände en dov smärta i huvudet och en begynnande huvudvärk. Borstade av snön och så for vi hemåt. På vägen började jag må lite illa, domna i kroppen och få drömkänslor.. Det kändes som att jag precis vaknat från en dröm som jag inte kan komma ihåg, men känslan från den dröjer sig kvar.. Jag skulle ha skjutsat hem Linda, men kände att jag inte ville köra hem från henne själv. Så hennes Patrik kom och mötte upp oss och de åkte efter mig hela vägen hem till mamma och pappa. Både jag och Amra toksomnade när vi la oss.

På lördagen åkte jag in till sjukhuset och kollade upp huvudet för att bli clearad och få köra hem till Dallas. Det tog drygt två timmar.. Men det var det värt. Ville inte köra mer bil innan jag blivit kollad. Och allt såg bra ut. Det enda som återstår är en stel nacke och lite huvudvärk, som behandlas med huvudvärkstabletter.

Kom hem vid fyratiden på lördag eftermiddag. Och det var skönt! Ägnade resten av helgen åt lugnt umgänge med familjen =) 

Nu ska jag iväg och träffa några nya bekantskaper, alltid trevligt! =) Ska bara väcka Lillfisen först..

Puss och kram!


RSS 2.0